Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοδίκαια έκπτωση εκλεγέντος συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου Κύριο

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 12:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Αυτοδίκαια έκπτωση εκλεγέντος συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου

..

Την έκπτωση από το αξίωμα του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου, του Δήμου Μουζακίου, Ιωάννη Φασιανού, επικύρωσε μέσω διαπιστωτικής πράξης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Αναλυτικότερα ο εν λόγω ανακηρύχθηκε σύμβουλος μέσω των εκλογών του Οκτωβρίου. Δεν προσήλθε για ορκωμοσία στις 30 Δεκεμβρίου, ούτε ανταποκρίθηκε στην εκ νέου πρόσκληση για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, για αντικειμενικούς λόγους στην προαναφερόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, τις οποίες επικαλείται η Αποκεντρωμένη στο σκεπτικό της ι «Αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του πλην όμως δεν δίδει τον όρκο ή τη ρητή διαβεβαίωση του άρθρου 37 εντός της προθεσμίας της παρ.1, εκπίπτει αυτοδικαίως. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον Επόπτη Ο.Τ.Α. εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που αυτός έλαβε γνώση όσων αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο».

Ως εκ τούτου διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη έκπτωσή του.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Μουζακίου Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Μουζακίου
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 14:13
  • Βλάβη στην ηλεκτροδότηση επηρεάζει τμήμα του ν. Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (20/9) Βλάβη στην ηλεκτροδότηση επηρεάζει τμήμα του ν. Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (20/9)
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 19:01
  • Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά καταγγελία για την ΔΗΚΕΔΗ Μουζακίου Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά καταγγελία για την ΔΗΚΕΔΗ Μουζακίου
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 14:21
  • Δήμος Μουζακίου: Εγκρίθηκε η παράταση της μίσθωσης ακινήτου για την φιλοξενία μαθητών ευπαθών ομάδων Δήμος Μουζακίου: Εγκρίθηκε η παράταση της μίσθωσης ακινήτου για την φιλοξενία μαθητών ευπαθών ομάδων
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 21:22
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva