Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοψία από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη με σκοπό την ανάδειξή της Κύριο

  • 7 Σεπτεμβρίου 2022, 17:19
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Αυτοψία από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη με σκοπό την ανάδειξή της

.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (7/9), κατ’ εντολή του ΥΠ.ΠΟ., όπως ενημερώνει σχετικά το γραφείο τύπου του Δήμου Μουζακίου, επισκέφθηκαν τη Σπηλιά του Μαυρομματιανού Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη δυο επιστήμονες του Γραφείου Βορείου Ελλάδος της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας.

Οι δύο επιστήμονες συνοδεύονταν από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου Φ. Στάθη, τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατσιαούρα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου Γ. Νάσιο και το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Β. Φούκα. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Μάνο Αρχαιολόγο και Γιάννη Βλασταρίδη Γεωλόγο, οι οποίοι είχαν εμπεριστατωμένη συζήτηση με το Δήμαρχο για τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης της Σπηλιάς και για τις καταλληλότερες παρεμβάσεις, με την επικουρία τόσο του Διευθυντή της Τ.Υ. σε ότι αφορά μελετητικά θέματα, όσο και των άλλων συνοδοιπόρων της επίσκεψης.

.Γρήγορα θα υπάρξουν νεότερα για το θέμα της επικαιροποιημένης μελέτης που ήδη βρίσκεται στο Υπουργείο, αλλά και για τις πιστώσεις που χρειάζονται ώστε να γίνει γρήγορα η ανάπλαση του μοναδικού μνημείου της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

Μετά την επίσκεψη των απεσταλμένων του ΥΠ.ΠΟ., ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης δήλωσε: «Η Σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της εθνικής παλιγγενεσίας Γ. Καραϊσκάκης είναι ένας ιστορικός τόπος για τον Ελληνισμό που πρέπει να διαδοθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Έχουμε δρομολογήσει τη γενική ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της Σπηλιάς και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις μπορούμε να πούμε ότι πλέον είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος του Δήμου μας, της ανάδειξης και της πλήρους αξιοποίησής της. Η επίσκεψη και αυτοψία των επιστημόνων του ΥΠ.ΠΟ. που έγινε κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας του, αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την πολυπόθητη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη. Ο Δήμος Μουζακίου διαθέτει ένα πολιτιστικό «διαμάντι», το οποίο ως Δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

.

.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις7 Σεπτεμβρίου 2022, 17:22

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Κυριακή (25/10) στη Βατσουνιά και την ευρύτερη περιοχή Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Κυριακή (25/10) στη Βατσουνιά και την ευρύτερη περιοχή
    24 Οκτωβρίου 2026, 15:34
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου πρόταση για αύξηση των τελών χρήσης του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου πρόταση για αύξηση των τελών χρήσης του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου
    24 Οκτωβρίου 2026, 10:20
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (26/10 - 1/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (26/10 - 1/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    24 Οκτωβρίου 2026, 08:00
  • Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το Δ.Σ. Μουζακίου Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το Δ.Σ. Μουζακίου
    23 Οκτωβρίου 2026, 15:31
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva