Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιωματικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια θα υλοποιηθεί στην Καρδίτσα (+Βίντεο) Κύριο

  • 23 Νοεμβρίου 2017, 13:25
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Μία σημαντική εκδήλωση με στόχο την οδική ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέναντι από το σχολείο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά κυρίως σε μαθητές της Β’ Λυκείου όλων των σχολείων και εμπεριέχει τόσο θεωρητική όσο και βιωματική προσέγγιση της οδικής ασφάλειας. Θα διαρκέσει από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη (27-30/11) με το θεωρητικό μέρος να διεξάγεται στο 1ο ΕΠΑΛ και το βιωματικό στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας μαζί με την Π.Υ. και το 10 ΕΠΑΛ,  σε συνεργασία με το ινστιτούτο οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την οικονομική χορηγία της εταιρείας που κατασκευάζει τον Ε-65.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από τη συν. τύπου:

Σημειώνουμε ότι ειδικά την Τετάρτη (29/11), από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα όλοι οι δημότες αλλά και οι μαθητές και των άλλων τάξεων του Λυκείου. Θα είναι στην ουσία η μέρα επίσημης παρουσίασης των όσων θα διαδραματίζονται και η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται πολύ σημαντική.

Ενόψει της προαναφερθείσας διοργάνωσης ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, πλαισιωμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σβάρνα και την προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού κ.  Ναταλία Τζέλλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στο πρόγραμμα.

Πέραν όσων ήδη είπαμε ο κ. Αλεξάκος σημείωσε την σημαντικότητα του θέματος της οδικής ασφαλείας ειδικά από την στιγμή που η χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε τροχαία ατυχήματα.

Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την αλλαγή νοοτροπίας για να υπάρξει στην βελτίωση αυτής της εικόνας και ενέταξε σε αυτά πλαίσια το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην πόλη μας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σβάρνας έδωσε λεπτομέρειες για το ακριβώς θα γίνει αναφέροντας πως πέραν της θεωρίας θα υπάρχουν βιωματικές δράσεις σε προσομοιωτές που θα δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να βιώσουν συνθήκες ανατροπής αυτοκινήτου, πρόσκρουσης, οδήγησης υπό την επήρεια μέθης κ.λ.π.

Καταλήγοντας ο κ. Σβάρνας είπε ότι σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη και κατ’ επέκταση η  μείωση των ατυχημάτων και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμβάλουν στην υλοποίησή του.  

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις23 Νοεμβρίου 2017, 14:40

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Εγκρίθηκαν τέσσερα τμήματα μαθητείας στα ΕΠΑΛ της Καρδίτσας με μικρότερο αριθμό μαθητευομένων για το 2026-2027 Εγκρίθηκαν τέσσερα τμήματα μαθητείας στα ΕΠΑΛ της Καρδίτσας με μικρότερο αριθμό μαθητευομένων για το 2026-2027
    15 Οκτωβρίου 2026, 17:03
  • Κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην στάση εργασίας για την υποστελέχωση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων Κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην στάση εργασίας για την υποστελέχωση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:27
  • Τέλης Σπάνιας: Νέα συνάντηση με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ – Θετικές εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες και την ενίσχυση της απασχόλησης στην Καρδίτσα Τέλης Σπάνιας: Νέα συνάντηση με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ – Θετικές εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες και την ενίσχυση της απασχόλησης στην Καρδίτσα
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:18
  • Έναρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας Israel Allies στην Ελλάδα με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσιάρα Έναρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας Israel Allies στην Ελλάδα με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσιάρα
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:15
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva