Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σακελλαρίου στο Δ.Σ.: Εντός χρονοδιαγράμματος, αν και με καθυστερήσεις, το έργο της πλατείας Παλαμά Κύριο

  • 10 Φεβρουαρίου 2022, 21:10
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Γ. Σακελλαρίου στο Δ.Σ.: Εντός χρονοδιαγράμματος, αν και με καθυστερήσεις, το έργο της πλατείας Παλαμά

...

Ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που εκτελείται στην κεντρική πλατεία του Παλαμά για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της υπέβαλε κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αρ. Πολυγένης.

 

Απαντώντας ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι η πορεία του έργου αν και δεν είναι η απόλυτα επιθυμητή είναι εντός του χρονοδιαγράμματος και όπως τον διαβεβαίωσε ο ανάδοχος του έργου θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του καλοκαιριού  όπως είναι και η συμβατική του υποχρέωση έπειτα από την παράταση που δόθηκε  στις εργασίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου εργολάβος εγκαταστάθηκε τον Μάϊο του 2020, αλλά οι εργασίες ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, προκειμένου τα καταστήματα της πλατείας που  εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω covid έμειναν κλειστά μέχρι το Μάιο, να μπορέσουν να δουλέψουν το καλοκαίρι, ενώ υπήρξαν στη συνέχεια και ελλείψεις υλικών, αλλά και αύξηση της τιμής τους που δημιούργησαν πρόσθετες δυσκολίες στην εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε πάντως την άποψη ότι, πέρα από την πλακόστρωση, θα μπορούσε ο ανάδοχος να εκτελέσει πολύ περισσότερες εργασίες από αυτές που έχει κάνει ήδη, δεν αποδέχθηκε όμως ότι η κατασκευή της πλατείας είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε μείωση της κίνησης στα καταστήματα, όπως υποστηρίζεται από κάποιους.

«.Δεν βρίσκω το λόγο τώρα να μην χρησιμοποιείται η πλατεία. Δεν νομίζω να έχει κανείς τόσο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το πρόβλημα που τα μαγαζιά είναι άδεια σίγουρα δεν είναι η πλατεία γιατί αν ίσχυε αυτό θα ήταν γεμάτα τα υπόλοιπα πέρα από την πλατεία που επίσης δεν έχουν κόσμο.  Παρόλα αυτά δέχομαι τις ευθύνες μας και δεν τις απεμπολώ, το έργο έχει πάει πίσω, αλλά να ξέρετε ότι είναι μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παλαμά.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Δεκέμβριο δόθηκε παράταση στο έργο «Λειτουργικές παρεμβάσεις στην πλατεία Ο.Τ.87 του Παλαμά και στον περιβάλλοντα χώρο της» μέχρι τις 31/8/2022.

Κωστής Κριτσιάνης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (3/8) σε τμήμα της Καρδίτσας, Παλαμά, Ιτέα, Φίλια, Φύλλο, Ερμήτσι και Αστρίτσα Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (3/8) σε τμήμα της Καρδίτσας, Παλαμά, Ιτέα, Φίλια, Φύλλο, Ερμήτσι και Αστρίτσα
    2 Αυγούστου 2026, 23:36
  • Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον
    1 Αυγούστου 2026, 12:39
  • Την Κυριακή 2 Αυγούστου η κηδεία του Λάμπρου Γαλάνη Την Κυριακή 2 Αυγούστου η κηδεία του Λάμπρου Γαλάνη
    1 Αυγούστου 2026, 09:47
  • Εγκρίθηκε η σύμβαση Δήμου Παλαμά-«ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για το νηπιαγωγείο Προαστίου Εγκρίθηκε η σύμβαση Δήμου Παλαμά-«ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για το νηπιαγωγείο Προαστίου
    1 Αυγούστου 2026, 10:15
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva