Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για οριστική ονοματοδοσία οδών και πλατειών αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας Κύριο

  • 18 Δεκεμβρίου 2025, 16:01
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Για οριστική ονοματοδοσία οδών και πλατειών αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

..

Απόφαση για την οριστική ονοματοδοσία οδών και πλατειών, που βασίζεται σε προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας που εξασφάλισαν την σύμφωνη γνώμη από την Επιτροπή ονομασίας και μετονομασίας οδών και πλατειών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα η ανώνυμη οδός η οποία  βρίσκεται   μεταξύ των Ο.Τ 739  και Ο.Τ 739 Α, κοντά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου  ονομάζεται οδός «Μαρίας  Θεολόγη-Πώπωτα »

Η ανώνυμη οδός η οποία  βρίσκεται  μεταξύ των  οδών  Κων. Καβάφη και Αγράφων και στα Ο.Τ  1337 -1138 -1335 -1335 Α - 1135Β -  1139 και 1340 ονομάζεται οδός «Μαίρης Ιωαννίδου».

Η ανώνυμη οδός η οποία  βρίσκεται μεταξύ των Ο.Τ 986 και Ο.Τ 984 που είναι κάθετη στην οδό Αγραίων ονομάζεται οδός «Έφυρας».

Η ανώνυμη οδός η οποία  βρίσκεται μεταξύ του  9ου  Δημοτικού Σχολείου και  του 1ου Γυμνασίου ονομάζεται σε οδός «Διδασκάλισσας Αντιγόνης Τσιούτσιου».

Η μικρή πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ονομάζεται «πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

Το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο μεταξύ των Ο.Τ 556 και Ο.Τ 557  ονομάζεται σε «Πάρκο Εφ. Αξιωματικού Ιωάννη Καφαντάρη». Εδώ να σημειώσουμε πως η Επιτροπή της Αποκεντρωμένης, επειδή ακριβώς πρόκειται για πάρκο, δήλωσε αναρμόδια να γνωμοδοτήσει.

Ακόμα πρέπει να αναφερθεί ότι η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας έκανε δεκτό αίτημα για ονομασία ανωνύμου οδού της πόλης σε «Οδό ηρώων του Υψώματος 731» αλλά  αποφάσισε ομόφωνα να μην συγκεκριμενοποιήσει το που καθώς θέλει να διερευνήσει το κατάλληλο σημείο που θα γίνει η ονοματοδοσία και θα ανεγερθεί ειδικό μνημείο προς απόδοση τιμής.

Τέλος, πάντα από την Κοινότητα Καρδίτσας, απορρίφθηκαν δύο προτάσεις μετονομασίας οδών σε Παλιούρι και Καροπλέσι και μια στην Καρδίτσα.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Σημαντικό βήμα προόδου για το πάρκο Ξινονερίου - Εγκρίθηκε η διαχειριστική μελέτη Σημαντικό βήμα προόδου για το πάρκο Ξινονερίου - Εγκρίθηκε η διαχειριστική μελέτη
    24 Αυγούστου 2026, 18:54
  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία του Βασίλειου Στάθη Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία του Βασίλειου Στάθη
    24 Αυγούστου 2026, 17:15
  • Νέα διεύθυνση, νέα σχολική χρονιά: Το Βιβλιοχαρτοπωλείο Ζάχος σας περιμένει! Νέα διεύθυνση, νέα σχολική χρονιά: Το Βιβλιοχαρτοπωλείο Ζάχος σας περιμένει!
    24 Αυγούστου 2026, 17:07
  • Στο χάρτη των επηρεαζόμενων από τον ιό του Δυτ. Νείλου περιοχών και ο Δήμος Καρδίτσας - Κρούσμα στο Καλλιφώνι Στο χάρτη των επηρεαζόμενων από τον ιό του Δυτ. Νείλου περιοχών και ο Δήμος Καρδίτσας - Κρούσμα στο Καλλιφώνι
    24 Αυγούστου 2026, 15:58
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva