Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Υποβολή δύο προτάσεων στο πρόγραμμα «Θεσσαλία» και ανάκληση μιας τρίτης Κύριο

  • 23 Νοεμβρίου 2024, 19:24
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Υποβολή δύο προτάσεων στο πρόγραμμα «Θεσσαλία» και ανάκληση μιας τρίτης

..

Την υποβολή δύο προτάσεων, που αφορούν στον Πολιτισμό, για ένταξη στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία» και την ανάκληση μίας τρίτης, επίσης με αντικείμενο τον πολιτισμό, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα και ξεκινώντας από τις αποφάσεις για υποβολή πρότασης, η πρώτη έχει τίτλο «Υποστήριξη σύγχρονου πολιτισμού».

Η προτεινόμενη πολιτιστική παρέμβαση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Διεθνών Συμποσίων Γλυπτικής και την πραγματοποίηση "Biennale" νέων καλλιτεχνών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή κάθε χρόνο ενός Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής όπου υπολογίζεται ότι 7 καλλιτέχνες θα φιλοξενούνται στην περιοχή για 25 ημέρες, ώστε για να φιλοτεχνήσουν τα έργα τους, τα οποία θα αναπτυχθούν στο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Παράλληλα κάθε 2 χρόνια προγραμματίζεται η διοργάνωση "Biennale" νέων καλλιτεχνών όπου θα συνεισφέρουν και αυτοί με τα έργα τους στην εικαστική ανάπτυξη του Μουσείου. Κάθε εκδήλωση θα προσελκύσει περίπου 15 νέους καλλιτέχνες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι μέσω των Διεθνών Συμποσίων Γλυπτικής και της "Biennale", σε ορίζοντα πενταετίας, το Υπαίθριο Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης θα εμπλουτιστεί με 80 νέα γλυπτά.

Η προτεινόμενη πράξη υλοποιείται μέσα από 5 υποέργα:

Υποέργο 1: Μετακινήσεις και αμοιβές καλλιτεχνών (εισιτήρια και αμοιβές καλλιτεχνών)

Υποέργο 2: Έξοδα φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή)

Υποέργο 3: Προμήθεια υλικών / Αναλώσιμα (υλικά για την κατασκευή των έργων τέχνης όπως μάρμαρο, ξύλο, μέταλλα, οικοδομικά υλικά και αναλώσιμα όπως τροχοί, δισκάκια κοπής κλπ)

Υποέργο 4: Υπηρεσίες προς τρίτους (γερανοί για τη μετακίνηση των γλυπτών, ηλεκτρολόγοι, συγκολλητές κλπ)

Υποέργο 5: Δημοσιότητα (δαπάνες δημοσιότητες). Τα Διεθνή Συμπόσια Γλυπτικής προγραμματίζεται να υλοποιούνται τον Ιούνιο κάθε έτους, ενώ η "Biennale" νέων καλλιτεχνών τον Σεπτέμβριο ανά 2 χρόνια.

Το συνολικό χρονοδιάγραμμα της πράξης είναι τα 5 έτη και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 806.000 ευρώ.

Στο «Υποστήριξη σύγχρονου πολιτισμού» απευθύνεται και η δεύτερη πρόταση που αφορά «Διεθνείς Ακαδημίες Πολιτισμού».

Οι Διεθνείς Ακαδημίες Πολιτισμού Λίμνης Πλαστήρα είναι πρόταση η οποία προωθεί τις δημιουργικές συναντήσεις νέων, κατά προτίμηση φοιτητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι θα ήθελαν να έλθουν στην Ελλάδα, να γνωρίσουν βιωματικά τον Σύγχρονο Ελληνικό και Διεθνή Πολιτισμό, να μεταφέρουν αντίστοιχα τον δικό τους μέσα από ανταλλαγές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Παράλληλα θα υπάρχουν επιλεκτικές ενότητες για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, Την Ιστορία, την Σύγχρονη Δημιουργία.

Η προτεινόμενη πράξη υλοποιείται μέσα από 3 υποέργα:

Υποέργο 1: Μετακινήσεις νέων

Υποέργο 2: Έξοδα φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή)

Υποέργο 3: Υπηρεσίες προς τρίτους (αμοιβές εκπαιδευτικού προσωπικού, δαπάνες δημοσιότητας, μίσθωση λεωφορείου κλπ).

Οι Διεθνείς Ακαδημίες Πολιτισμού προγραμματίζεται να υλοποιούνται τον Ιούλιο κάθε έτους. Το συνολικό χρονοδιάγραμμα της πράξης είναι τα 5 έτη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 475.000 ευρώ.

Τέλος αποφασίσθηκε η ανάκληση πρότασης χρηματοδότησης από το ίδιο πρόγραμμα που είχε τίτλο «Διεθνείς ακαδημίες γραμμάτων και τεχνών Λίμνης Πλαστήρα Περιφέρειας Θεσσαλίας» που ουσιαστικά εμπεριείχε σημαντικό μέρος των νέων προτάσεων. Συγκεκριμένα μιλούσε για διεθνείς ακαδημίες σύγχρονου πολιτισμού, Διεθνή ακαδημία λόγου, και Διεθνές συμπόσιο γλυπτικής.

Η ανάκληση, σύμφωνα με την απόφαση, έγινε λόγω αλλαγής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, μετά από τροποποίηση της πρόσκλησης.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες
    29 Ιουλίου 2026, 09:29
  • Δημήτρης Τσιαντής: "Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!!!" - Θεσμικό ατόπημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!!!" Δημήτρης Τσιαντής: "Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!!!" - Θεσμικό ατόπημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!!!"
    28 Ιουλίου 2026, 21:34
  • Ολοκληρώνεται το έργο κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων στο Μορφοβούνι Ολοκληρώνεται το έργο κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων στο Μορφοβούνι
    28 Ιουλίου 2026, 15:18
  • Συνεργασίες με Δήμους και φορείς της Ιταλίας επιδιώκει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Συνεργασίες με Δήμους και φορείς της Ιταλίας επιδιώκει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
    28 Ιουλίου 2026, 12:40
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva