Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Σοφάδων: Kαθαρισμοί οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Κύριο

  • 14 Απριλίου 2021, 15:10
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Δήμος Σοφάδων: Kαθαρισμοί οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

..

Ο Δήμος Σοφάδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ενημερώνει τους δημότες για τις εργασίες καθαρισμού οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/25-4-2012) πυροσβεστική διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50€ ανά τετραγωνικό μέτρο, ο Δήμος προβαίνει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Κουτσομηλιάς

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις14 Απριλίου 2021, 15:15

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 2 Αυγούστου η κηδεία του Γρηγόριου Παππά Την Κυριακή 2 Αυγούστου η κηδεία του Γρηγόριου Παππά
    1 Αυγούστου 2026, 13:43
  • Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον
    1 Αυγούστου 2026, 12:39
  • Θέσπιση τιμητικών βραβείων «Ιτωνίας - Αθηνάς» στους πρώτους επιτυχόντες δημότες αποφοίτους Λυκείου και ΑΕΙ του Δήμου Σοφάδων Θέσπιση τιμητικών βραβείων «Ιτωνίας - Αθηνάς» στους πρώτους επιτυχόντες δημότες αποφοίτους Λυκείου και ΑΕΙ του Δήμου Σοφάδων
    1 Αυγούστου 2026, 09:16
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (3-9/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (3-9/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    1 Αυγούστου 2026, 07:35
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva