Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκτυο Πίνδος: Παρουσιάσθηκε προς χρηματοδότηση σχέδιο 28 εκατ. ευρώ για την άρση απομόνωσης της ορεινής Δυτ. Θεσσσαλίας Κύριο

  • 25 Νοεμβρίου 2017, 10:54
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Στo πλαίσιo της συνεργασίας για τον σχεδιασμό πρότασης για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις» του ΠΕΠ Θεσσαλίας μέσα από δημιουργία σύμπραξης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των πέντε δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας, που συμμετέχουν στη σύμπραξη και το σχεδιασμό της πρότασης.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Μουζακίου, με την συμμετοχή των πέντε ορεινών Δήμων των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, Αργιθέας κ. Τσιβόλας Λάμπρος, Πύλης κ. Μαράβας Κων/νος, εκπρόσωποι των δήμων Καλαμπάκας και Λίμνης Πλαστήρα και οι τεχνικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Γκρέκος και Νίκος Μαστοράκης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι παρουσίασαν στους εκπροσώπους των δήμων το τελικό σχέδιο της πρότασης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με τίτλο: «Σχέδιο Ο.Χ.Ε. για την Ανασυγκρότηση της Ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας – Νότιας Πίνδου».

Ο κύριος στόχος του Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ορεινής Περιοχής της Δυτικής Θεσσαλίας, είναι ο επαναπροσδιορισμός της Δυτικής Θεσσαλίας, ως ενός ισότιμου τμήματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με υπέρβαση της δομικά δυσμενέστερης θέσης, που είχε η περιοχή και ανάταξη των διαχρονικών δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το προτεινόμενο σχέδιο έχει προϋπολογισμό περίπου 28.000.000€, που αναλύεται σε 13.500.000€ σε δημόσια έργα, 13.000.000€ ιδιωτικές επενδύσεις και 1.500.000 € σε υποστηρικτικές ενέργειες και υπηρεσίες.

Μετά από ανάλυση του σχεδίου από τους τεχνικούς συμβούλους και τις τοποθετήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων δήμων, αποφασίσθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα, να τεθεί το εν λόγω σχέδιο υπόψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (15/10) σε τμήματα των Δήμων Σοφάδων και Μουζακίου Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (15/10) σε τμήματα των Δήμων Σοφάδων και Μουζακίου
    14 Οκτωβρίου 2026, 15:58
  • Χρηματοδότηση 376.400 ευρώ για την προστασία της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών Χρηματοδότηση 376.400 ευρώ για την προστασία της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών
    14 Οκτωβρίου 2026, 10:57
  • 430.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το έργο «Διαμόρφωση Πράσινων Διαδρομών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα» 430.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το έργο «Διαμόρφωση Πράσινων Διαδρομών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα»
    13 Οκτωβρίου 2026, 09:33
  • Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η κηδεία της Ευαγγελίας Κόνη Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η κηδεία της Ευαγγελίας Κόνη
    13 Οκτωβρίου 2026, 08:57
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva