Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταμάτησαν να μεταφέρουν μαθητές τα ταξί, σε σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου Κύριο

  • 10 Δεκεμβρίου 2025, 10:53
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σταμάτησαν να μεταφέρουν μαθητές τα ταξί, σε σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου

.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών από αυτούς που μεταφέρεται από και προς τον τόπο κατοικίας τους στο σχολείο, δεν έχει πλέον αυτή την δυνατότητα λόγω της απόφασης των οδηγών να σταματήσουν τις μεταφορές γιατί είναι απλήρωτοι.

Πρόκειται για τα παιδιά που διαμένουν σε περιοχές των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου που σημαίνει ότι είναι και η πλειοψηφία αυτών που έχουν ανάγκη μεταφοράς στο σχολείο που είναι εγγεγραμμένα.

Το KarditsaLive.Net, ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα και επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιο που επιβεβαίωσε ότι υπάρχει θέμα αλλά και προσπάθεια να λυθεί.

Καταθέτοντας την θέση της Περιφέρειας μας είπε έγινε διαγωνισμός στον οποίο κατατέθηκαν 13 προσφορές που πληρούσαν τα κριτήρια της διακήρυξης από πλευράς δικαιολογητικών και εγγράφων και οι υπόλοιπες, που ήταν και οι περισσότερες, είχαν λάθη και παραλείψεις.

Ξεκινήσαμε εκ νέου του διαγωνισμού για να μπορέσουν να υποβάλουν σωστά τις προσφορές και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Όμως οι απορριφθέντες σταμάτησαν τις μεταφορές επικαλούμενοι καθυστέρηση πληρωμών, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό σε σχέση με τον τρόπο που πληρώνονταν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή δύο φορές κατ’ έτος.

Στο σημείο αυτό ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να διευκρινιστεί αν μπορούσαν να κάνουν μεταφορές παρότι δεν είχαν γίνει  δεκτές οι προσφορές και απάντησε θετικά τονίζοντας ότι μεταφορές γίνονται γιατί δεν μπορεί τα παιδιά να μην πάνε στο σχολείο. Αυτό γινόταν πάντα και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να πληρωθούν οι οδηγοί.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, είναι σε εξέλιξη προσπάθεια να βρεθεί λύση. 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα  επικοινώνησε και με τον εκπρόσωπο των ενώσεων ΤΑΞΙ Μουζακίου και Καρδίτσας κ. Πλακιά, ο οποίος μας είπε και αυτός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία να δοθεί λύση. Δεν θέλησε όμως να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες παραπέμποντας σε ανακοίνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις10 Δεκεμβρίου 2025, 11:10

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας στο πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας στο πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
    19 Οκτωβρίου 2026, 19:50
  • Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η κηδεία της Αμαλίας Αποστολού Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η κηδεία της Αμαλίας Αποστολού
    19 Οκτωβρίου 2026, 17:49
  • Τέλης Σπάνιας: Συνεργασία με τη Hellenic Rail Estate για την προστασία και αξιοποίηση των Σταθμών ΟΣΕ στην Καρδίτσα και στο Φανάρι Τέλης Σπάνιας: Συνεργασία με τη Hellenic Rail Estate για την προστασία και αξιοποίηση των Σταθμών ΟΣΕ στην Καρδίτσα και στο Φανάρι
    19 Οκτωβρίου 2026, 16:15
  • Ιερά Μητρόπολη: Το πρόγραμμα για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου Ιερά Μητρόπολη: Το πρόγραμμα για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου
    19 Οκτωβρίου 2026, 16:12
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva