Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεύτερη ευκαιρία" για το Δήμο Σοφάδων για προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας Κύριο

  • 24 Μαρτίου 2026, 09:27
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
"Δεύτερη ευκαιρία" για το Δήμο Σοφάδων για προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας

.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην έκδοση στοχευμένης πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση του Δήμου Σοφάδων για προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας.

Το ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η απόφαση αποτελεί ουσιαστικά μια "δεύτερη ευκαιρία" αποκλειστικά για το Δήμο Σοφάδων. Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση η πρόσκληση εκδόθηκε διότι ο συγκεκριμένος δικαιούχος δεν είχε υποβάλει πρόταση κατά την προηγούμενη αντίστοιχη πρόσκληση που είχε τρέξει στις αρχές του 2024. Η νέα περίοδος υποβολής της πρότασης ολοκληρώνεται στις 29 Μαΐου 2026.

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η προμήθεια μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, καθώς και χωματουργικών μηχανημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των επιπτώσεων από φυσικούς κινδύνους.

Ενδεικτικά, μέσα από το πρόγραμμα ο Δήμος Σοφάδων μπορεί να προμηθευτεί τα εξής:

Οχήματα μεταφοράς: Φορτηγά, οχήματα 4x4, τύπου SUV, διπλοκάμπινα (pick-up) και δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Πυροσβεστικά οχήματα: Βυτιοφόρα ανεφοδιασμού και υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων.

Ειδικά οχήματα και εξοπλισμό: Εκχιονιστικά, προωθητές γαιών, βάρκες διάσωσης, εκσκαφείς, βυθιζόμενες αντλίες και διασωστικά εργαλεία.

Συστήματα τεχνολογίας: Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ασύρματοι, GPS) και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης (όπως συστήματα πυρανίχνευσης, ανίχνευσης στάθμης νερού και σεισμογράφους).

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις24 Μαρτίου 2026, 09:29

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Σοφάδες: Συνελήφθη 54χρονη για παράνομη ηλεκτροδότηση δύο κατοικιών Σοφάδες: Συνελήφθη 54χρονη για παράνομη ηλεκτροδότηση δύο κατοικιών
    1 Οκτωβρίου 2026, 15:45
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (2/10) σε τμήματα της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (2/10) σε τμήματα της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων
    1 Οκτωβρίου 2026, 15:03
  • Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία του Ευάγγελου Φαλούτσου Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία του Ευάγγελου Φαλούτσου
    1 Οκτωβρίου 2026, 11:10
  • Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία της Παρασκευής Ιωαν. Τσιότσιου Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία της Παρασκευής Ιωαν. Τσιότσιου
    1 Οκτωβρίου 2026, 08:59
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva