Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα στην Π.Ε. Καρδίτσας (+Βίντεο) Κύριο

  • 16 Δεκεμβρίου 2024, 13:42
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Εβδομάδα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα στην Π.Ε. Καρδίτσας (+Βίντεο)

..

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (16/12) από την Καρδίτσα η δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, - η δράση υλοποιείται και στις άλλες ΠΕ- και ο Περιφερειακός ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Η δράση υλοποιείται με την παρουσία κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ όπου σε συνεργασία συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καρδίτσας θα πραγματοποιείται δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV, για τις Ηπατίτιδες B και C και για τη Σύφιλη, σε όσους πολίτες το επιθυμούν, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση.

Παράλληλα γίνεται και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού με διανομή ενημερωτικού υλικού του Ε.Ο.Δ.Υ. και προφυλακτικά στα ειδικά διαμορφωμένα stand στο κέντρο της εκάστοτε πόλης

.Σκοπός της δράσης όπως τόνισε και σε δηλώσεις της η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και ΑΜΕΑ κ. Αθ. Πέτσα είναι η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AID, Σύφιλης και Ηπατιτίδων B και C, καθώς και η προώθηση της συστηματικής και ασφαλούς χρήσης προφυλακτικού. Επίσης, θα πραγματοποιείται ενημέρωση και διασύνδεση για τη θεραπεία και την παρακολούθηση, σε περίπτωση θετικών περιστατικών.

Το χώρο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κων. Τέλιος και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Εμπορίου κ. Κων. Μπαρμπούτης, ενώ κατά την επίσκεψή μας στο χώρο συναντήσαμε και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημ. Παπούλια, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική τη δράση καλώντας τους συμπολίτες να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της πρόληψης «Ελεγχθείτε, ενημερωθείτε, προφυλαχτείτε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δράση θα υλοποιηθεί και στους άλλους δήμους σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Σοφάδες - Κεντρική πλατεία: Τρίτη 17/12, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Μουζάκι - Κεντρική πλατεία: Τετάρτη 18/12, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Μορφοβούνι - Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα: Πέμπτη 19/12, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Παλαμάς - Κεντρική Πλατεία: Παρασκευή 20/12 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Κωστής Κριτσιάνης

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Εργασίες 111.600 ευρώ θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας στο ΔΑΚ Εργασίες 111.600 ευρώ θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας στο ΔΑΚ
    26 Αυγούστου 2026, 11:51
  • Με 465.000 ευρώ εντάχθηκε η αναβάθμιση του Αθλητικού Πάρκου και του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας Με 465.000 ευρώ εντάχθηκε η αναβάθμιση του Αθλητικού Πάρκου και του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
    26 Αυγούστου 2026, 11:33
  • Δύο συλλήψεις στην Καρδίτσα για ρευματοκλοπή Δύο συλλήψεις στην Καρδίτσα για ρευματοκλοπή
    26 Αυγούστου 2026, 11:27
  • Το Σάββατο 29 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Δημήτριου Τσαχτάνη Το Σάββατο 29 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Δημήτριου Τσαχτάνη
    26 Αυγούστου 2026, 10:07
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva