Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση για τους ανέργους πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι Κύριο

  • 4 Απριλίου 2014, 22:26
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουζάκι, στην αίθουσα του λαογραφικού εκθετηρίου του Δήμου Μουζακίου, εσπερίδα ενημέρωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”, εταίρος της οποίας είναι και ο Δήμος Μουζακίου.

Πλήθος ανέργων παρακολούθησε την εσπερίδα κατά την οποία αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος και τους στόχους του, και επιλύθηκαν απορίες που εξέφρασαν οι υποψήφιοι ωφελούμενοι.

Τις εργασίες της εσπερίδας, άνοιξε με ομιλία-τοποθέτηση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, ο οποίος ανέλυσε τους στόχους που βάζει η Δημοτική αρχή για την επίλυση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “ο Δήμος Μουζακίου, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, προσπάθησε μέσα από διαβουλεύσεις με επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς, αλλά και δικτυώσεις με τεχνοκράτες και επιχειρήσεις στο πανελλήνιο, να ενταχθεί σε προγράμματα που έρχονται να καλμάρουν το τεράστιο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και τα επακόλουθα απ' αυτήν. Κατάφερε να ενταχθεί ως εταίρος σε τέσσερις Αναπτυξιακές Συμπράξεις και να υλοποιήσει για την περιοχή τέσσερα προγράμματα αντιμετώπισης της συνεχώς διογκούμενης ανεργίας. Τα δύο από αυτά αφορούν ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (Ε.Κ.Ο.) και τα άλλα δύο το σύνολο των ανέργων. Επιπλέον, συμμετέχει στα Εθνικά προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και της ανεργίας, υλοποιώντας ως φορέας κοινωφελούς εργασίας από το 2012, τέσσερα ακόμη προγράμματα και απασχολώντας περισσότερους από εκατό ανέργους στις Υπηρεσίες του, για το χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Μέσο - μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανένας άνεργος του Δήμου μας, να μη στερηθεί το δικαίωμά του για επανένταξη στην αγορά εργασίας.”

Στην εσπερίδα, επίσης, παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός, η πρόεδρος του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Σοφία Τόλια, ο π. Αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Αργιθέας κ. Γιώργος Χασιώτης, καθώς και επιχειρησιακά στελέχη του Δήμου και της ΑΣΕΤ Τεχνολογικής ΕΠΕ, εταίρου του προγράμματος, οι οποίοι ανέλυσαν τους στόχους του προγράμματος.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις4 Απριλίου 2014, 22:37

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Θετική παρουσία της Α.Ε. Μουζακίου στο φιλικό τουρνουά στη Λυγαριά Τρικάλων Θετική παρουσία της Α.Ε. Μουζακίου στο φιλικό τουρνουά στη Λυγαριά Τρικάλων
    30 Αυγούστου 2026, 17:58
  • Τιμητική εκδήλωση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Φαναρίου για τους εννέα πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης (+Φωτο +Βίντεο) Τιμητική εκδήλωση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Φαναρίου για τους εννέα πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης (+Φωτο +Βίντεο)
    30 Αυγούστου 2026, 12:38
  • Ανάθεση 36.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας σχολικών μονάδων στο Δήμο Μουζακίου Ανάθεση 36.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας σχολικών μονάδων στο Δήμο Μουζακίου
    30 Αυγούστου 2026, 10:15
  • Νέα πρόσκληση για προσωπικούς γιατρούς – 15 θέσεις στο ν. Καρδίτσας Νέα πρόσκληση για προσωπικούς γιατρούς – 15 θέσεις στο ν. Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 09:54
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva