Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισημοποιήθηκε η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος στο Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Κύριο

  • 29 Οκτωβρίου 2024, 10:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Επισημοποιήθηκε η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος στο Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Ιτέας

..

Οριστική έγκριση πήρε το ολιγομελές τμήμα της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Ιτέας στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με απόφαση του αρμοδίου τμήματος Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η απόφαση δεν αφορά μόνο το εν λόγω τμήμα αλλά δεκάδες ακόμα ολιγομελή σε όλη την επικράτεια.

Το παράδοξο είναι ότι από την τελευταία απόφαση μεσολάβησαν 40 μέρες περίπου (ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου και η πρόσφατη ελήφθη 25 Οκτωβρίου), με όλα αυτά τα τμήματα να βρίσκονται κυριολεκτικά στον ...αέρα.

Το τμήμα των Λυκειακών Τάξεων Ιτέας λειτουργούσε εν αναμονή της απόφασης, όπως πληροφορηθήκαμε, αλλά στην ουσία τίποτα δεν διασφάλιζε ότι θα λάβει την έγκριση και τίποτα δεν πιστοποιούσε ότι η απορριπτική απόφαση δεν ήταν σε ισχύ όλο αυτό το διάστημα. Επαναλαμβάνουμε πως αυτό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο τμήμα αλλά πολλά σε κάθε Περιφέρεια Εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη είναι σαφώς θετική. Από την άλλη κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέται τι είναι αυτό που επιβάλλει στο υπουργείο να απορρίπτει αρχικά και να αναθεωρεί στη συνέχεια. Μην ξεχνάτε, μιας και μιλάμε για τα ΓΕΛ, πως στην αρχική απόφαση στο ξεκίνημα του Σεπτέμβρη είχαν μείνει εκτός νυμφώνος εννέα ολιγομελή και φθάσαμε στο τέλος Οκτωβρίου και «πλήρωσε το μάρμαρο» μόνο αυτό του Λυκείου Μητρόπολης. Τα υπόλοιπα οκτώ λειτουργούν πλέον κανονικά (αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα)

Είναι προφανές ότι τα κριτήρια είναι ιδιαιτέρως ελαστικά και με μεγάλη προσαρμοστικότητα, έχοντας έφεση στην ...παρεμβατικότητα. Αλλιώς πως να εξηγηθεί αυτό το «παζάρι» του μπαίνει το ένα και βγαίνει το άλλο. Κάτι που από την μία ικανοποιεί όσους νιώθουν ότι αδικούνται, από την άλλη δείχνει έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού από πλευράς υπουργείου.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Διαδικτυακή απάτη με χρήση του ονόματος και του λογοτύπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διαδικτυακή απάτη με χρήση του ονόματος και του λογοτύπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    13 Αυγούστου 2026, 14:34
  • "Κόπηκαν" από το ΣτΕ τρεις άδειες λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα "Κόπηκαν" από το ΣτΕ τρεις άδειες λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα
    13 Αυγούστου 2026, 13:49
  • Στεγαστικό επίδομα σε 1.120 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στεγαστικό επίδομα σε 1.120 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    13 Αυγούστου 2026, 13:16
  • Υπ. Παιδείας: Από 14 έως 24 Αυγούστου οι αιτήσεις αναπληρωτών / ωρομισθίων Υπ. Παιδείας: Από 14 έως 24 Αυγούστου οι αιτήσεις αναπληρωτών / ωρομισθίων
    13 Αυγούστου 2026, 12:27
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva