Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθ. Λέκκας στο KarditsaLive.Net: Ομαλή η εξέλιξη του φαινομένου το πρώτο 8ωρο Κύριο

  • 31 Αυγούστου 2018, 17:40
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Ευθ. Λέκκας στο KarditsaLive.Net: Ομαλή η εξέλιξη του φαινομένου το πρώτο 8ωρο

..

Καθησυχαστικός στο μέτρο του δυνατού για τις ώρες που έχουν περάσει (8) από το μεγάλο πρωινό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στην ορεινή Καρδίτσα ήταν ο συμπατριώτης μας καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net μαζί του πριν λίγα λεπτά.

 

Ο Κος Λέκκας τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία που ακολούθησε τη μεγάλη δόνηση δείχνει φυσιολογική για σεισμό αντίστοιχου μεγέθους. Φυσικά πρέπει να περάσουν και άλλες ώρες για να υπάρξει μια μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς το ότι μιλάμε για την κύρια δόνηση στην περιοχή.

Τέτοιου μεγέθους σεισμοί τόνισε ο Κος Λέκκας παλιά δημιουργούσαν προβλήματα σοβαρά σε κτίρια ωστόσο τα κτίρια των τελευταίων δεκαετιών δεν κινδυνεύουν. Αντίθετα συνέχισε βλέπουμε ότι παλιές κατοικίες που δεν συντηρούνταν υπέστησαν ζημιές στην περιοχή με αφορμή τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε.

Σε ότι αφορά το ιστορικό του χώρου της σειμικής δόνησης ο Κος Λέκκας ανέφερε ότι δεν έχει δώσει αντίστοιχο μεγάλο σεισμό αλλά είναι ένας χωρος που από τους επιστήμονες χαρακτηρίζεται ως ενεργός.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Συντάσσεται μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων για τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα – Αργιθέας – Αγράφων στο πλαίσιο του ΕΑΠΑ Συντάσσεται μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων για τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα – Αργιθέας – Αγράφων στο πλαίσιο του ΕΑΠΑ
    18 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
  • 2,34 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις σε 11 οικισμούς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – Τι προβλέπει το έργο 2,34 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις σε 11 οικισμούς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – Τι προβλέπει το έργο
    18 Σεπτεμβρίου 2026, 12:35
  • Εγκρίθηκε οριστική μελέτη οδοποιίας πρόσβασης για αιολικό σταθμό στη θέση «Μασούρι» Εγκρίθηκε οριστική μελέτη οδοποιίας πρόσβασης για αιολικό σταθμό στη θέση «Μασούρι»
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 18:15
  • Συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Αργιθέας Συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Αργιθέας
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 16:19
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva