Πενθήμερο πρόγραμμα λουτροθεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σοφάδων στα λουτρά Σμοκόβου Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Πενθήμερο θα είναι φέτος το πρόγραμμα λουτροθεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σοφάδων, στα λουτρά Σμοκόβου, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23/9).
Η μεταφορά των μελών θα πραγματοποιηθεί με τα λεωφορεία του Δήμου Σοφάδων και δεν θα δημιουργηθεί καμία οικονομική επιβάρυνση.
Όπως είπε στην εισήγηση της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Σοφία Αλειφτήρα, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σοφάδων συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας στα λουτρά Σμοκόβου, στο πλαίσιο της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
Η συμμετοχή κάθε χρόνο αυξάνεται και τα άτομα που συμμετέχουν επωφελούνται από τις ιαματικές ευεργεσίες των λουτρών. Τα ιαματικά νερά των πηγών συνιστώνται για παθήσεις του αναπνευστικού, ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, μυαλγίες, δερματοπάθειες, κ.ά.
Οφέλη τόσο σημαντικά για την Τρίτη Ηλικία και όχι μόνο.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι:
-Να είναι μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σοφάδων έχοντας θεωρημένη την κάρτα για το έτος 2025.
-Τα µέλη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας θα πρέπει να προσκομίζουν ιατρική γνωμάτευση και υπεύθυνη δήλωση ότι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το γεγονός ότι τα μέλη των ΚΑΠΗ ανήκουν σε ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες στα εξωτερικά προγράμματα κρίνεται απαραίτητη η παρουσία συνοδού, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του προγράμματος και υγειονομικού προσωπικού για την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.
Λ.Μ.






