Κάλεσμα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Καρδίτσας σε συγκέντρωση στη Λάρισα την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου (+Βίντεο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Κάλεσμα για συμμετοχή στην περιφερειακή πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, απευθύναν μέσω συνέντευξης τύπου την Πέμπτη (15/10) οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Καρδίτσας.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί και οι συνταξιούχοι του νομού μας θα έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στην γειτονική Λάρισα με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 9:15 από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα από την διασταύρωση Υψηλάντου και Καραϊσκάκη, στην πέτρινη τράπεζα.
Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης των συνταξιούχων στην ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και μέρος των περιφερειακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα, σε μια προσπάθεια των συνταξιούχων να δοθούν λύσεις σε πολλά και φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας τοποθετήθηκαν η πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ η κ. Καρυά και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου. Νοτοπουλος που χαρακτήρισαν την αγωνιστική παρουσία παρακαταθήκη ενάντια στις αντεργατικές - αντισυνταξιουχικές πολιτικές που συνεχίζονται και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχια, αφού όλα τα μεγάλα προβλήματά είναι εδώ.
Μίλησαν για κυβερνητική κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς, με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές.
Αναφέρθηκαν, επίσης, σε 15 χρόνια αρπαγών από όλες τις κυβερνήσεις των συντάξεών, κύριων, επικουρικών, της 13ης και 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, στην επιβολή της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, στο γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση και στο ότι ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις μαζί και όλα τα δικαιώματα στην υγεία, τις κοινωνικές παροχές, την κατοικία.
Καταλήγοντας προανήγγειλαν συνέχιση του αγώνα ως μόνο τρόπο να μπει φραγμός σε αυτές τις πολιτικές και προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, 70% σε όλες τις συντάξεις χηρείας, το να δοθούν τα 400 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς ηλικιακά όρια, για επαναφορά των πληρωμένων δώρων, για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για πληρωμή των αναδρομικών, για προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικές παροχές – κοινωνικό τουρισμό και ό,τι άλλο έχει αφαιρεθεί και έχουν πληρώσει οι συνταξιούχοι.
Στο πάνελ συμμετείχε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) κ.Καραμαγκιόλας.
Π.Κ.





