Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνδυνος επαναδημοπράτησης, λόγω κόστους, για τον περιβάλλοντα χώρο του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας Κύριο

  • 5 Μαΐου 2022, 10:15
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Κίνδυνος επαναδημοπράτησης, λόγω κόστους, για τον περιβάλλοντα χώρο του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας

..

Τον κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες, με μεγάλη χρονική διάρκεια, αντιμετωπίζει το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο νέο δημαρχείο Καρδίτσας.

Και αναφερόμαστε στο προαύλιο του κτηρίου και την αισθητική συνένωσή του με το Παυσίλυπο.

Το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί μέσω ανοικτού διαγωνισμού το 2020, με τον πρώτο προσωρινό ανάδοχο να αναδεικνύεται πριν 1 χρόνο, τον Μάιο του 2021. Και λέμε τον πρώτο γιατί είχε απορριφθεί για τυπικούς λόγους που αφορούσαν σε ελλείψεις σε δικαιολογητικά ή εγκρίσεις

Ακολούθησε μια περίοδος ενστάσεων και ανάδειξη νέου αναδόχου τον Οκτώβριο του 2021. Μέχρι όμως να φθάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα είχε λήξει η ισχύς των προσφορών και ζητήθηκε να υπάρξει ανανέωση της από τον νέο ανάδοχο, που είχε προσφέρει έκπτωση 35,34%.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αφού ήδη είχε αρχίσει η ανοδική πορεία του κόστους των υλικών. Άμεσα ενημερωθήκαν οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στον διαγωνισμό τόσο γραπτώς όσο και προφορικά για να προχωρήσουν σε ανανεώσεις προσφορών. Ο τρίτος στη σειρά με βάση το ποσοστό έκπτωσης, που θα ήταν και ο επόμενος μειοδότης, δεν το έκανε και τώρα αναμένεται η απάντηση του τελευταίου οικονομικού φορέα, που είχε προσφέρει έκπτωση 16%.

.Αν και από αυτόν η απάντηση είναι αρνητική τότε θα απαιτηθεί επαναδημοπράτηση του έργου, με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστέρηση για την ολοκλήρωσή του, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα απαιτηθεί ένας χρόνος, για να ανακηρυχθεί ανάδοχος και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έναρξη εργασιών.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 500.000 και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αφορά στη διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Νέου Δημαρχείου Καρδίτσας και ειδικότερα στην νότια πλευρά του κτιρίου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε έκταση 4.600 τ.μ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :

  • Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου
  • Κατασκευή αποχέτευσης εντός του αύλειου χώρου
  • Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και κατασκευή πεζουλιών από σκυρόδεμα.
  • Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου
  • Κατασκευή χώρου πράσινου
  • Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης
  • Φύτευση νέων δένδρων

Δεν εμποδίζεται η μεταφορά των υπηρεσιών

Το θέμα με τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα κι αν καθυστερήσει, δεν θα επηρεάσει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων, τον προγραμματισμό της μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου. Οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και αφού έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια επίπλων και του άλλου εξοπλισμού των γραφείων. Για την συγκεκριμένη εργολαβία έχει γίνει ήδη η δημοπράτηση και μέσα στον μήνα, θα έχουμε και τα αποτελέσματά της.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Γεώργιου Βάρρα Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Γεώργιου Βάρρα
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 11:20
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (21/9) σε Καλογριανά, Κρανιά και στην περιοχή του φράγματος λίμνης Πλαστήρα Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (21/9) σε Καλογριανά, Κρανιά και στην περιοχή του φράγματος λίμνης Πλαστήρα
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 10:58
  • Την μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε η Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο) Την μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε η Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο)
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 11:33
  • Ιερά Μητρόπολη: Η Καρδίτσα τιμά τη μνήμη των οκτώ Αγίων που συνδέονται με την τοπική ιστορία Ιερά Μητρόπολη: Η Καρδίτσα τιμά τη μνήμη των οκτώ Αγίων που συνδέονται με την τοπική ιστορία
    19 Σεπτεμβρίου 2026, 22:26
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva