Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρδίτσα: «Μάτια της γάτας» στην Ηρώων Πολυτεχνείου Κύριο

  • 28 Ιουλίου 2019, 10:26
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Καρδίτσα: «Μάτια της γάτας» στην Ηρώων Πολυτεχνείου

..

Τη λύση σε ένα πρόβλημα που είχε παρατηρηθεί στην Ηρώων Πολυτεχνείου, μετά τις πρόσφατες εργασίες, ήρθε να δώσει την Κυριακή ο Δήμος Καρδίτσας.

Αναφερόμαστε στο τμήμα μεταξύ Ιεζεκιήλ και Υψηλάντου, από το οποίο απομακρύνθηκαν οι κατεστραμμένες πλάκες που το καθιστούσαν πεζόδρομο αλλά με ελεύθερη την κυκλοφορία των αυτοκίνητων και την ασφαλτόστρωσή του.

.Η αλλαγή αυτή έδωσε την δυνατότητα στα οχήματα να κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιθανόν με μικρότερη προσοχή, σε ένα σημείο που ενώνει τον κεντρικό πεζόδρομο με την κεντρική πλατεία, αυξάνοντας τους κινδύνους για τους πεζούς.

Σήμερα Κυριακή, συνεργείο του Δήμου, τοποθέτησε στο κομμάτι προς την Ιεζεκιήλ. Δύο σειρές προεξέχοντες ανακλαστήρες οδοστρώματος, τα λεγόμενα «μάτια της γάτας», που σκοπός τους είναι, μέσω οπτικής και ακουστικής ειδοποίησης (όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό), να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς ότι πρέπει να κόψουν ταχύτητα ή και να τους υποχρεώνουν να κόψουν ταχύτητα.

.Με αυτό τον τρόπο όταν θα φθάνουν στο σημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου που ενώνεται η κεντρική πλατεία με τον κεντρικό πεζόδρομο, να πρέπει να κινούνται αργά.

Η τοποθέτηση των ανακλαστήρων, σε πρώτη φάση έγινε με ειδική ισχυρή κόλλα και γι αυτό ο δρόμος έμεινε κλειστός για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να στεγνώσει και να σταθεροποιηθούν οι ανακλαστήρες. Αν όμως διαπιστωθεί ότι με την χρήση ξεκολλάνε τότε θα βιδωθούν στο οδόστρωμα.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αριστούλας Κωστοπούλου Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αριστούλας Κωστοπούλου
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 18:47
  • ΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτική δράση στα σχολεία της Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια ΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτική δράση στα σχολεία της Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 17:10
  • ΔΙΠΕ Καρδίτσας: Συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων ΔΙΠΕ Καρδίτσας: Συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 16:11
  • Γιώργος Κολοκτσής: "Ποιος φταίει για την εικόνα;" Γιώργος Κολοκτσής: "Ποιος φταίει για την εικόνα;"
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 16:04
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva