Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρδίτσα: Το λούνα παρκ ...επιστρέφει στο χώρο του πρώην 1ου ΓΕΛ Κύριο

  • 23 Μαρτίου 2017, 21:27
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Την λειτουργία λούνα παρκ στο χώρο του προαυλίου του πρώην 1ου Λυκείου για την περίοδο της άνοιξης και συγκεκριμένα έως τις 28 Μαΐου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης (23/3).

Το θέμα εισηγήθηκε ο κ. Ψημμένος που τόνισε ότι υπήρξαν προτάσεις από επιχειρηματίες του χώρου, ότι εφόσον εγκριθεί η πρόταση θα τηρηθούν όλοι  οι κανόνες καλής λειτουργίας, αποφυγής ηχορύπανσης και θα ελεγχθεί η πιστοποίηση των παιχνιδιών. Το δε αντίτιμο για το Δήμο θα είναι 5.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε κάθετα αντίθετο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαλό που τόνισε ότι ο συνδυασμός του αντιτίθεται σε τέτοιες πρακτικές και ειδικά για το χώρο ενός ιστορικού κτιρίου όπως είναι το συγκεκριμένο, αλλά και γενικότερα εντός του ιστού της πόλης.

Πρόσθεσε ότι θέματα ηχορύπανσης μπορεί να μπαίνουν ως ελεγχόμενα αλλά είναι δύσκολο αυτό να συμβεί και αναφέρθηκε σε επώνυμες καταγγελίες που έγιναν κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο λόγο. Σημείωσε δε, πως η χρονική περίοδος λειτουργίας περιλαμβάνει και το διάστημα της προετοιμασίας των παιδιών για τις εξετάσεις και αυτό δεν είναι επιτρεπτό.

Ο κ. Μιχαλάκης ως επικεφαλής του Καρ.Πο.Σ. δεν στάθηκε αρνητικά απέναντι στην πρόταση, βάζοντας όμως κάποιες προϋποθέσεις όπως το να μην υπάρχουν παιχνίδια τρόμου και άλλα που ωθούν στη βία, ενώ ζήτησε να υπάρξει έλεγχος και ει δυνατόν να τελειώσει η διάρκεια λειτουργίας πριν τις 20 Μαΐου λόγω των εξετάσεων. Ταυτόχρονα επανέλαβε την πρόταση του συνδυασμού για συζήτηση και απόφαση ενός πλαισίου που θα καθορίζει τέτοια θέματα.

Ο κ. Λέμας με την σειρά του είπε πως το οικονομικό σκέλος δεν τον βρίσκει αντίθετο αλλά υπάρχει σοβαρή διαφωνία με την περίοδο που θα λειτουργήσει το λούνα παρκ, λόγω των εξετάσεων, όπως και κατά πόσο μπορούν να διασφαλιστούν οι κανόνες ασφαλείας και η αποφυγή της ηχορύπανσης. Και δήλωσε ότι ο συνδυασμός του θα ψηφίσει αρνητικά.

Τέλος ο κ. Κρανιάς μίλησε για φασαριόζικα και κακόγουστα παιχνίδια που δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στα παιδιά και πως δεν υπάρχει ασφάλεια στο χώρο. Και τάχθηκε κατά της παραχώρησης του χώρου.

Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Καρδίτσας υποστήριξε πως το προαύλιο από τις τρεις πλευρές δεν έχει δίπλα κάτι κατοικημένο και η επαφή του με σπίτια είναι μόνο από την Λ. Δημοκρατίας, όπου ήδη υπάρχει θόρυβος λόγω των αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά είπε θα δοθεί έμφαση ώστε τα ντεσιμπέλ που θα εκπέμπονται να είναι τέτοια που να μην ενοχλούν.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις23 Μαρτίου 2017, 21:56

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Αισιοδοξία στις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου για τα επόμενα βήματά τους – Τι αναφέρει ο καθηγητής Ιωάν. Παπαδόπουλος Αισιοδοξία στις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου για τα επόμενα βήματά τους – Τι αναφέρει ο καθηγητής Ιωάν. Παπαδόπουλος
    22 Οκτωβρίου 2026, 08:26
  • Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Ευάγγελου Δημάκη και το ετήσιο μνημόσυνο του Γεώργιου Δημάκη Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Ευάγγελου Δημάκη και το ετήσιο μνημόσυνο του Γεώργιου Δημάκη
    22 Οκτωβρίου 2026, 07:46
  • Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Βασίλειου Βήττα Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Βασίλειου Βήττα
    21 Οκτωβρίου 2026, 20:34
  • Συνάντηση του Αρ. Σπάνια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργ. Σχοινά Συνάντηση του Αρ. Σπάνια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργ. Σχοινά
    21 Οκτωβρίου 2026, 20:13
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva