Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατολισθητικά φαινόμενα σε εξέλιξη στον οικισμό Αγίας Μαρίνας της κοινότητας Καρίτσας Δολόπων Κύριο

  • 29 Δεκεμβρίου 2020, 19:45
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Κατολισθητικά φαινόμενα σε εξέλιξη στον οικισμό Αγίας Μαρίνας της κοινότητας Καρίτσας Δολόπων

.

Να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη ο οικισμός της Αγίας Μαρίνας της κοινότητας Καρίτσας Δολόπων ζήτά ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παν. Νάνος μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά τις νέες καταπτώσεις της Πεζούλας από την πρόσφατη νεροποντή, έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή καθίζηση που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων (παλαιά ονομασία Πλακωτό).

Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου σημειώνεται κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

.Κλιμάκιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου κ. Κώστα Παλαιοχωρίτη, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου και υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (26/10 - 1/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (26/10 - 1/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    24 Οκτωβρίου 2026, 08:00
  • Ένταξη στο πρόγραμμα «Θεσσαλία» με 1,1 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών Κτιρίων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Ένταξη στο πρόγραμμα «Θεσσαλία» με 1,1 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών Κτιρίων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
    23 Οκτωβρίου 2026, 10:36
  • Θετική γνωμοδότηση για την μεταβίβαση αρμοδιοτητων του Συνδέσμου Καταφυγίου - Λαμπερού στη ΔΕΥΑΚ Θετική γνωμοδότηση για την μεταβίβαση αρμοδιοτητων του Συνδέσμου Καταφυγίου - Λαμπερού στη ΔΕΥΑΚ
    22 Οκτωβρίου 2026, 21:09
  • Θέμα Χριστουγεννιάτικης αγοράς συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα Θέμα Χριστουγεννιάτικης αγοράς συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα
    22 Οκτωβρίου 2026, 20:34
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva