Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη με τα χιόνια στα ορεινά - Ένα μέτρο φρέσκο χιόνι στους αυχένες έφερε η "Υπατία" (+Βίντεο) Κύριο

  • 10 Ιανουαρίου 2019, 15:17
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Μάχη με τα χιόνια στα ορεινά - Ένα μέτρο φρέσκο χιόνι στους αυχένες έφερε η "Υπατία" (+Βίντεο)

.

Τιτάνιες μάχες δίνουν οι χειριστές των μηχανημάτων καθαρισμού των δρόμων αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας.

Ειδικά στην περιοχή των αυχένων Τυμπάνου (1600μ.) και Αγίου Νικολάου (1450μ.) η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αφού ο τεράστια ποσότητα χιονιού που έχει πέσει τα έχει κάνει όλα λευκά σε σημείο να μην διακρίνονται τα όρια του δρόμου. Βέβαια οι χειριστές των μηχανημάτων είναι έμπειροι και γνωρίζουν κάθε εκατοστό του δρόμου ωστόσο οι προσπάθειές τους καθημερινά και υπό αυτές τις συνθήκες κρύβουν κινδύνους.

Το χιόνι που έφερε η "Υπατία" έδωσε περίπου ένα μέτρο χιονιού στις συγκεκριμένες περιοχές που δίνουν οδική δίοδο από το νομό Καρδίτσας προς τα χωριά της δυτικής και ανατολικής Αργιθέας. Εάν σε αυτό προσθέσετε και αυτό που ήδη προϋπήρχε αλλά και αυτό που μετέφερε ο άνεμος σε ορισμένα σημεία τότε το ύψος σε πολλά σημεία (εκτός δρόμου) μπορεί και να αγγίζει τα δύο μέτρα.

Στα συγκεκριμένα σημεία παρότι τα φαινόμενα έχουν υποχωρήσει σημειώνεται κατά περιόδους χιονόπτωση κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει και τα επόμενα 24ωρα καθώς τα φαινόμενα σε αυτά τα σημεία θα επιμείνουν.

Χαμηλότερα περί τα 900 μέτρα το ύψος του χιονιού αθροιστικά φθάνει περίπου το ένα μέτρο ενώ στα 600 μέτρα περί τα 60-70 εκατοστά συνολικά.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις10 Ιανουαρίου 2019, 15:53

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Η γέφυρα Κοράκου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026!!!" Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Η γέφυρα Κοράκου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026!!!"
    27 Σεπτεμβρίου 2026, 18:10
  • Ενημερωτική εκδήλωση στο Ανθηρό την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου για το Leader Ενημερωτική εκδήλωση στο Ανθηρό την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου για το Leader
    24 Σεπτεμβρίου 2026, 10:35
  • Έως το τέλος του καλοκαιριού του 2027 η ολοκλήρωση του δρόμου Βραγκιανά – Ρόγκια Έως το τέλος του καλοκαιριού του 2027 η ολοκλήρωση του δρόμου Βραγκιανά – Ρόγκια
    24 Σεπτεμβρίου 2026, 10:04
  • Ημερίδα ενημέρωσης από την ΑΝΚΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για ιδιωτικά έργα του προγράμματος LEADER (+Φωτο +Βίντεο) Ημερίδα ενημέρωσης από την ΑΝΚΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για ιδιωτικά έργα του προγράμματος LEADER (+Φωτο +Βίντεο)
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 19:12
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva