Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μαχαίρι" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην έκπτωση 30% στα Δημοτικά Τέλη για μονογονεϊκές οικογένειες που ψήφισε το Δ.Σ. Σοφάδων Κύριο

  • 27 Φεβρουαρίου 2015, 09:53
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Την απόφαση να πληρώνουν κατά 30% μειωμένα δημοτικά τέλη οι μονογονεϊκές οικογένειες έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στις 29 Ιανουαρίου 2015 ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης που εκδόθηκε χθες (26 Φεβρουαρίου) δεν προβλέπεται μείωση για τις μονογονεϊκές οικογένειες στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων με αρ. ΦΕΚ 3643/2006 ως εκ τούτου η απόφαση για το συγκεκριμένο σκέλος θα πρέπει να ακυρωθεί.

Η αιτιολόγηση από την Αποκεντρωμένη

"...Επειδή, με την ανωτέρω απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σοφάδων εντάσσει στο ανωτέρω σχετικό ευεργέτημα της μείωσης τελών (άρθρο 202 παρ. 3 Ν 3463/2006) και τις μονογονεϊκές οικογένειες χωρίς τούτο να προβλέπετε στις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις".

"....Ακυρώνουμε εν μέρει την αριθμ. 15/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων σχετικά με ανάκληση της αριθμ.319/2011 απόφασής του και μείωση δημοτικών τελών (νεκροταφείου, φωτισμού, καθαριότητας) σε ειδικές κατηγορίες δημοτών, ως προς το μέρος που αφορά την πρώτη  περίπτωση της παραγράφου Ι2 αυτής, (μείωση τελών κατά 30%, σε μονογονεϊκές οικογένειες δημοτών) για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης".

Δείτε τι αναφέρει το άρθρο 202 παρ. 3 Ν 3463/2006

"Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία".

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις27 Φεβρουαρίου 2015, 10:11

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Απόστολου Δημ. Γρηγορίου Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Απόστολου Δημ. Γρηγορίου
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 19:23
  • Το νερό του παραμυθιού: «Το Μυθικό Νερό» στο Φεστιβάλ νερού του Δήμου Σοφάδων Το νερό του παραμυθιού: «Το Μυθικό Νερό» στο Φεστιβάλ νερού του Δήμου Σοφάδων
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 16:09
  • Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Κωνσταντίας Καραχάλιου Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Κωνσταντίας Καραχάλιου
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 22:21
  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva