Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 25.000 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια το θεματικό πάρκο στο Παυσίλυπο - Έγκριση συνδιοργάνωσης άλλων τριών εκδηλώσεων Κύριο

  • 13 Μαρτίου 2025, 15:44
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Με 25.000 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια το θεματικό πάρκο στο Παυσίλυπο - Έγκριση συνδιοργάνωσης άλλων τριών εκδηλώσεων

..

Με το ποσό των 25.000 ευρώ θα συμβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην συνδιοργάνωση του θεματικού πάρκου «Οι άθλοι του Ηρακλή» που θα λειτουργήσει στο Παυσίλυπο από τις 11 Απριλίου.

Την σχετική απόφαση πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου με το θέμα να έρχεται εκτός ημερήσιας διάταξης. Επί της ουσίας όμως υπήρχε στην ημερήσια διάταξη αλλά το ποσό που αναγραφόταν ήταν 20.000 ευρώ. Όπως εξηγήθηκε έπρεπε να γίνει μία διευκρίνηση σχετικά με τον ΦΠΑ, με το νέο ποσό (25.000) να τον περιλαμβάνει.

Πέραν του θεματικού πάρκου η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμβάλει και στη συνδιοργάνωση και άλλων τριών εκδηλώσεων, πολιτιστικού χαρακτήρα, στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Πιο αναλυτικά

1.Παγκόσμια ημέρα Ρομά της «ΑΜΚΕ Ρομά Χωρίς Σύνορα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου και είναι αφιερωμένη στην αναγνώριση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ρομά, την προώθηση των δικαιωμάτων τους και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της Τσιγγάνικης πολιτιστικής κληρονομίας των Ρομά της ευρύτερης περιοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ.

2.Δύο εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ματαράγκας

Η πρώτη με τίτλο «ΣΕΡΓΙΑΝΙ» θα γίνει στις 20 Απριλίου 2025 και η επόμενη- που περιλαμβάνει το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»- θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων ανέρχεται στο ποσό των 5.200 ευρώ

3. Δύο εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς

Η πρώτη εκδήλωση «Σεργιάνι» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου και η δεύτερη εκδήλωση «Κρανιώτικα 2025» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου 2025. Πρόκειται για μία μουσική βραδιά με παραδοσιακή ορχήστρα στην οποία τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα προβάλουν παραδοσιακούς χορούς για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διατήρηση των παραδόσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων ανέρχεται στο ποσό των 7.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε κατά για το θεματικό πάρκο και υπέρ για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας: «Όχι» στη Λευκή Νύχτα Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας: «Όχι» στη Λευκή Νύχτα
    27 Αυγούστου 2026, 20:54
  • Την Κυριακή 30 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Σταματίας Γιολδάση Την Κυριακή 30 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Σταματίας Γιολδάση
    27 Αυγούστου 2026, 18:55
  • Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Καρδίτσα με μήνυμα πίστης, ειρήνης και πνευματικής ενδυνάμωσης Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Καρδίτσα με μήνυμα πίστης, ειρήνης και πνευματικής ενδυνάμωσης
    27 Αυγούστου 2026, 18:37
  • "Πράσινο φως" από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας για συμμετοχή στη νέα Διαδημοτική Ενεργειακή Κοινότητα "Πράσινο φως" από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας για συμμετοχή στη νέα Διαδημοτική Ενεργειακή Κοινότητα
    27 Αυγούστου 2026, 18:32
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva