Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά των Επιταφίων στους Σοφάδες Κύριο

  • 11 Απριλίου 2015, 15:11
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια χιλιάδες πιστοί στην πόλη των Σοφάδων ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων στους Ιερούς Ναούς.

Και φέτος τηρήθηκε το έθιμο της συγκέντρωσης των Επιταφίων, στην κεντρική πλατεία Σοφάδων. Συνοδεία ιερέων και πιστών οι Επιτάφιοι από τους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου, έφτασαν στην πλατεία, όπου ήδη είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.

Τον Επιτάφιο της Αγίας Παρασκευής συνόδευε η φιλαρμονική, που παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια. Στην Ακολουθία του Επιταφίου χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος που στην καθιερωμένη ομιλία του απηύθυνε τις ευχές του και το Πασχαλινό μήνυμα.

Έπειτα ακολούθησε το «Αι Γενεαί Πάσαι» και αποχώρησαν σίγα-σιγά όλοι οι Επιτάφιοι.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η Περ. Σύμβουλος κ. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη, η Δημοτική Αρχή και πρώην Δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Απριλίου 2015, 15:15

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δύο σχολεία της Δ/νσης Δ.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας Δύο σχολεία της Δ/νσης Δ.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 22:02
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (10/9) σε τμήμα του Δήμου Σοφάδων και στην Καρδίτσα νότια του Παυσιλύπου Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (10/9) σε τμήμα του Δήμου Σοφάδων και στην Καρδίτσα νότια του Παυσιλύπου
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 16:04
  • Στο φλόγες θερμοκήπιο στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Καρδίτσας Στο φλόγες θερμοκήπιο στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Καρδίτσας
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 20:41
  • 1ο Φεστιβάλ Νερού Δήμου Σοφάδων: «Μικροί Φωτογράφοι και Λαογράφοι σε Αποστολή για το Νερό – Φύλακες του Νερού» 1ο Φεστιβάλ Νερού Δήμου Σοφάδων: «Μικροί Φωτογράφοι και Λαογράφοι σε Αποστολή για το Νερό – Φύλακες του Νερού»
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 15:02
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva