Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηνυτήρια αναφορά από τον Ο.Δ.Υ.Θ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το θυρόφραγμα στον Παλαμά - Τι απαντά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (+Βίντεο) Κύριο

  • 28 Ιουλίου 2025, 12:07
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Μηνυτήρια αναφορά από τον Ο.Δ.Υ.Θ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το θυρόφραγμα στον Παλαμά - Τι απαντά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (+Βίντεο)

..

Ο Δημήτρης Κουρέτας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (Δευτέρα 28/7) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΟΔΥΘ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξη του για την καταγγελία του Οργανισμού κατά της Περιφέρειας την Κυριακή (27/7) στο ΑΤ Καρδίτσας.

Η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά από τη σύσταση του Οργανισμού παρείχαμε στη διοίκηση του, σημαντική βοήθεια, προσφέροντάς της ακόμη και το γραφείο μου για να συνεδριάζει. Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για την καταγγελία του, σχετικά με τη διάνοιξη του θυροφράγματος στον Παλαμά, όπου και γίνεται μεταφορά νερού από την Π.Ε. Καρδίτσας στην Π.Ε. Λάρισας, αφήνοντας υπονοούμενα ότι πρέπει να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα! Θα απαντήσουμε στη μηνυτήρια αναφορά με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε αναπτύξει μία πάρα πολύ καλή σχέση, αλλά μετά από αυτό οι πόρτες μας θα κλείσουν. Υπενθυμίζω ότι 1-5-2024 με ΦΕΚ ιδρύθηκε ο ΟΔΥΘ, ο οποίος ουσιαστικά έλαβε όλες τις αρμοδιότητες από την Περιφέρεια. Κινδυνεύουν καλλιέργειες ελλείψει νερού και ο ΟΔΥΘ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αρμοδιότητα του δήμου Παλαμά το θυρόφραγμα

Αναφορικά με το άνοιγμα του θυροφράγματος του Παλαμά ο κ. Κουρέτας παρουσίασε το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για χρήση του έργου (με ημερομηνία 20-4-2006) του δήμου Παλαμά. «Τόσα χρόνια την ευθύνη διαχείρισης του θυροφράγματος, αλλά και συντήρησής του, έχει ο Δήμος Παλαμά. Με ποια λογική είναι ξαφνικά υπεύθυνη η Περιφέρεια Θεσσαλίας;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης. 

Η κυβέρνηση να πάρει θέση για τον Αχελώο

Ο κ. Κουρέτας, στάθηκε στα μεγάλα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νίκαια, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που όμως ακόμα και σήμερα δεν έχουν προχωρήσει από την Κυβέρνηση: Στις 2/9/2024 επισκέφθηκε τη Νίκαια ο πρωθυπουργός και μας μίλησε για την μεγάλη προίκα έργων για τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα για τα μεγάλα φράγματα και τον Ενιπέα, ένα δρομολογημένο έργο. Για τα 3 έργα, Πύλη, Μουζάκι και τη διώρυγα που ενώνει Γυρτώνη και με τη νέα Κάρλα, όπως είπε ο πρωθυπουργός υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Και θα έπρεπε σε έναν χρόνο, δηλαδή τώρα να έχουμε τις μελέτες. Τον προσκαλώ λοιπόν να παρουσιάσει τις μελέτες, το χρονοδιάγραμμα και το οικονομικό κομμάτι. Εμείς αυτά που κάνουμε κουμπώνουν πάνω σε αυτά που έχει εξαγγείλει. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο ποιος έχει δεσμευτεί και σε τι. Επίσης την 1η Οκτωβρίου είναι το δικαστήριο για την προσφυγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για να ακυρωθεί το ΣΔΛΑΠ για τη Θεσσαλία. Εμείς παρουσιάσαμε το δικό μας σχέδιο και θέλουμε να ξέρουμε επίσημα τις θέσεις της κυβέρνησης. Στηρίζει τη Θεσσαλία ή την προσφυγή της Στερεάς Ελλάδας κατά του Αχελώου;»

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις28 Ιουλίου 2025, 13:35

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • 1.500 ευρώ επιχορήγηση από το Δήμο Παλαμά στο Αθλητικό Σωματείο "Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά" 1.500 ευρώ επιχορήγηση από το Δήμο Παλαμά στο Αθλητικό Σωματείο "Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά"
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 14:56
  • Δημ. Κουρέτας από τον Παλαμά: Συνολικά 82,4 εκατ. ευρώ για έργα εντός του Δήμου - Τι ανέφερε για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες (+Φωτο +Βίντεο) Δημ. Κουρέτας από τον Παλαμά: Συνολικά 82,4 εκατ. ευρώ για έργα εντός του Δήμου - Τι ανέφερε για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες (+Φωτο +Βίντεο)
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 12:59
  • Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Αντ. Αντωνίου Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Αντ. Αντωνίου
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 09:16
  • «Σχολικά Γεύματα» σε 39 Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας «Σχολικά Γεύματα» σε 39 Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 22:06
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva