Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να σταματήσουν οι παράνομες κλαδεύσεις και κοπές δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους Κύριο

  • 15 Δεκεμβρίου 2014, 15:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Μεγάλη έκταση παίρνει το φαινόμενο της παράνομης κλάδευσης ή κοπής δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους, κατά κύριο λόγο σε πεζοδρόμια.

Συχνά, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται από ασυνείδητους συμπολίτες- ευτυχώς λίγους- που δεν αγαπούν το πράσινο.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις συμπολιτών, οι οποίοι καλοπροαίρετα και θέλοντας να περιποιηθούν δένδρα ή θάμνους που βρίσκονται μπροστά από τις κατοικίες τους και να συμβάλουν στο έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου,  κάνουν άθελά τους και από άγνοια του σωστού τρόπου κλάδευσης, ζημιά.

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η χωρίς άδεια κοπή ή κλάδευση φυτών σε κοινόχρηστους χώρους επισύρει πρόστιμο.

Ενδεικτικά αναφέρονται ότι για δέντρα ηλικίας άνω των 10 ετών το πρόστιμο για την κοπή ή ολική καταστροφή του ανέρχεται στα 500,00€ βάσει του Κανονισμού Πρασίνου, ενώ για την αυθαίρετη κλάδευση του, επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε ποσοστό 50% του προστίμου της ολικής καταστροφής του.

Ο στόχος της επιβολής προστίμου δεν είναι φυσικά η συγκέντρωση χρημάτων στο ταμείο του Δήμου, αλλά η με κάθε τρόπο προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου.

Είναι αλήθεια ότι το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου με τα 6 συνολικά άτομα εργατικού προσωπικού που διαθέτει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα στα αιτήματα των δημοτών, αλλά το πράσινο του πεζοδρομίου μπροστά στο σπίτι μας είναι δημόσια περιουσία και γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς να επεμβαίνει αυθαίρετα, έστω και αν  φυτεύτηκαν από μας τους ίδιους στις συγκεκριμένες θέσεις.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις, όπου μετά από αίτημα δημότη και κατόπιν επέμβασης του Τμήματος Συντήρησης Χώρων Πρασίνου, ο ίδιος δημότης επεμβαίνει ξανά καρατομώντας  το δέντρο.

Αν παρόλα αυτά κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει το έργο της Υπηρεσίας, μπορεί να επέμβει κατόπιν σχετικής συνεννόησης και αδείας.

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η εύρεση των υπευθύνων από την Υπηρεσία, εμπλέκεται αναγκαστικά και η Αστυνομία, προωθώντας αυτοδίκαια την υπόθεση στην Εισαγγελία  και  μετά στα Δικαστήρια. Για την καλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια, παρακαλούμε τους δημότες να συμμετέχουν και γι’ αυτό να καταγγέλλουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι επίσης απαγορεύεται η χωρίς άδεια φύτευση σε κοινόχρηστο χώρο(πάρκο, πεζοδρόμιο νησίδα, ζαρντινιέρα, παρτέρι, δεντροδόχο κλ.π.). Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να φυτεύσουν  στο πεζοδρόμιο του σπιτιού  τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου (τηλ. 24410 -21463)

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα! “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα!
    14 Αυγούστου 2026, 12:40
  • Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφωνίου: 15/08 party ki ela _Μουσική αναδρομή στις δεκαετίες 80, 90 & 2000 Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφωνίου: 15/08 party ki ela _Μουσική αναδρομή στις δεκαετίες 80, 90 & 2000
    14 Αυγούστου 2026, 09:21
  • Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελίας Διαμαντή Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελίας Διαμαντή
    13 Αυγούστου 2026, 19:43
  • Σύμβαση με "μπλοκάκι" για ιατρό Ακτινοδιαγνώστη στο Γ.Ν. Καρδίτσας Σύμβαση με "μπλοκάκι" για ιατρό Ακτινοδιαγνώστη στο Γ.Ν. Καρδίτσας
    13 Αυγούστου 2026, 19:08
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva