Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόφωνο «όχι» του Δ.Σ. Αργιθέας στη Μ.Π.Ε. του αιολικού έργου στη θέση «Σπιτάκι» Κύριο

  • 20 Απριλίου 2022, 16:24
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Ομόφωνο «όχι» του Δ.Σ. Αργιθέας στη Μ.Π.Ε. του αιολικού έργου στη θέση «Σπιτάκι»

.

Ομόφωνα αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 30 MW και των συνοδών του έργωv, στη θέση «Σπιτάκι» που ανήκει στα διοικητικά του όρια.

Ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος κ. Θαν. Καραγεώργος ανέπτυξε τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η Μ.Π.Ε. του εν λόγω έργου στηριζόμενος και στην πρόσφατη απάντηση του Δασαρχείου Μουζακίου προς το  Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, όπου δήλωσε αδυναμία να γνωμοδοτήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου με δεδομένο ότι οι δασικού χαρακτήρα εκτάσεις προς επέμβαση του έργου βρίσκονται στα δημόσια δάση Καρυάς  και Πετροχωρίου (όπου η κυριότητα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο), στο διακατεχόμενο Δάσος Μεσοβουνίου (όπου η κυριότητα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και η νομή ανήκει στο διακάτοχο που είναι ο Δήμος Αργιθέας) και στο Δημοτικό δάσος Κουμπουριανών (όπου η κυριότητα ανήκει στο Δήμο Αργιθέας.

Επισήμανε επίσης  ότι υπάρχουν πολλές στοιχειώδεις ελλείψεις στα όσα αναφέρονται στη μελέτη (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net εδώ), ενώ επικαλέστηκε και την αρνητική άποψη όλων των Προέδρων των εμπλεκόμενων Κοινοτήτων

Στην αρνητική στάση των Προέδρων στάθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωαν. Μπαμπάτσικος εγκρίνοντας την εισήγηση προτείνοντας πάντως να κληθεί το επόμενο διάστημα η εταιρεία για να ενημερώσει το σώμα και επίσης να γίνει στο άμεσο μέλλον μια διεξοδική συζήτηση όπου το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες περιοχές μπορούν να γίνουν έργα ΑΠΕ, αντί να απορρίπτει γενικώς και με συνοπτικές διαδικασίες κάθε προτεινόμενο έργο.

Κωστής Κριτσιάνης

φώτο αρχείου

.
.
 
 
.

 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις20 Απριλίου 2022, 16:27

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Αθ. Θεοδωράκης: "Παλιοχωράκι Καρυάς Αργιθέας: Ένας οικισμός χωρίς κατάλληλο νερό!" Αθ. Θεοδωράκης: "Παλιοχωράκι Καρυάς Αργιθέας: Ένας οικισμός χωρίς κατάλληλο νερό!"
    31 Οκτωβρίου 2026, 13:54
  • Ανδρέας Στεργίου στη λογοδοσία: Κοντά στην ανάθεση για την ύδρευση στον οικισμό Παλαιοχωράκι Ανδρέας Στεργίου στη λογοδοσία: Κοντά στην ανάθεση για την ύδρευση στον οικισμό Παλαιοχωράκι
    31 Οκτωβρίου 2026, 13:33
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (2-8/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (2-8/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    31 Οκτωβρίου 2026, 07:52
  • Ομόφωνη απόφαση για μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αργιθέας Ομόφωνη απόφαση για μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αργιθέας
    29 Οκτωβρίου 2026, 14:15
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva