Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικά παρελθόν η «Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου» Κύριο

  • 20 Ιουνίου 2026, 13:04
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Οριστικά παρελθόν η «Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου»

.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου, προϋπολογισμού 451.612,90 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, παρότι τον Δεκέμβριο του 2023 απέκτησε ανάδοχο με έκπτωση 38,51%, δεν υπεγράφη ποτέ σύμβαση και δεν ξεκίνησε με αποτέλεσμα, πλέον, να αποτελεί παρελθόν. 

Όταν, δε, λέμε παρελθόν αναφερόμαστε σε αυτά που έχουν να κάνουν με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση που προερχόταν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η μη εκτέλεση του έργου έφερε και απένταξη, όπως ενημερώθηκε το KarditsaLive.Net από τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, ενώ η αρμόδια τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ενημέρωσε πως ο λόγος που δημιουργήθηκε το πρόβλημα είχε να κάνει με την απορρόφηση της ενέργειας από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο αναλυτικά η μελέτη προέβλεπε ότι θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στο κτίριο, όμως από τον ΔΕΔΔΗΕ επισημάνθηκε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος στο δίκτυο για την παραγόμενη ενέργεια.

Στην ερώτησή μας για τους λόγους που αυτό δεν έγινε γνωστό πριν ξεκινήσει η διαδικασία που έφερε δημοπράτηση μας επισημάνθηκε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά την προσπάθεια αδειοδότησης και πως ήταν η δεδομένη περίοδος που προέκυψε αδυναμία του δικτύου να δεχθεί επιπλέον ρεύμα.

Σε ότι αφορά τώρα στα κονδύλια, τονίστηκε πως επέστρεψαν στο υπουργείο καθώς δεν μπορούσαν να διατεθούν σε οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις20 Ιουνίου 2026, 13:05

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (5-11/10) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (5-11/10) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    3 Οκτωβρίου 2026, 08:47
  • ΔΕΥΑ Μουζακίου: Ρύθμιση με πέντε κλίμακες για ληξιπρόθεσμες οφειλές ΔΕΥΑ Μουζακίου: Ρύθμιση με πέντε κλίμακες για ληξιπρόθεσμες οφειλές
    2 Οκτωβρίου 2026, 22:28
  • Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Μουζακίου Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Μουζακίου
    2 Οκτωβρίου 2026, 15:25
  • Στις 10 προτάσεις πανελλαδικά που εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Τα Σεργιάνια της Κρανιάς Καρδίτσας» Στις 10 προτάσεις πανελλαδικά που εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Τα Σεργιάνια της Κρανιάς Καρδίτσας»
    2 Οκτωβρίου 2026, 11:14
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva