Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Κορκώτσιος: Αβεβαιότητα και φόβος στην επανεκκίνηση της αγοράς της Καρδίτσας Κύριο

  • 16 Μαΐου 2020, 08:29
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Π. Κορκώτσιος: Αβεβαιότητα και φόβος στην επανεκκίνηση της αγοράς της Καρδίτσας

..

Δύσκολη ήταν για τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας η επανεκκίνηση της δραστηριότητας από την Δευτέρα 11 Μαΐου και αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήματα του KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Περικλής Κορκώτσιος, ο πρώτος εξ αυτών είναι η συσσώρευση υποχρεώσεων τους δύο μήνες που τα καταστήματα ήταν κλειστά, χωρίς να μπει ούτε ευρώ στο ταμείο τους και ο δεύτερος η περιορισμένη αγοραστική κίνηση αλλά και διάθεση των καταναλωτών.

Χάθηκε, μας είπε χαρακτηριστικά, μία από τις σημαντικότερες καταναλωτικές περιόδους, αυτή του Πάσχα και την Άνοιξης, που είναι μόνη της μια σεζόν, κυρίως για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και βρεθήκαμε απ’ ευθείας από τον Φεβρουάριο στον Μάϊο, ο οποίος συνήθως έχει κίνηση μέχρι το πρώτο δεκαήμερο. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο καλοκαίρι που η αγορά της περιοχής μας δεν παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτό θα αλλάξει, δεδομένων των συνθηκών.

Πάντως, συνέχισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τα πρώτα δείγματα από την πλευρά των καταναλωτών δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται ο κόσμος να είναι μουδιασμένος και προβληματισμένος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και δεν βάζει ως προτεραιότητα τις αγορές.

Σε ότι αφορά στις τιμές τις χαρακτήρισε σταθερές και πολύ καλές για τους καταναλωτές ενώ σημείωσε ότι υπάρχει προς το παρόν άγνοια για το πότε θα υπάρξει εκπτωτική περίοδος, αν θα ισχύσουν δεκαήμερα και γενικότερα όλα εκείνα που χαρακτήριζαν την υπό φυσιολογικές συνθήκες αγορά.

Αυτό το πλαίσιο που δημιουργείται, πρόσθεσε, δημιουργεί αβεβαιότητα και φόβο στον εμπορικό κόσμο, που ναι μεν άνοιξε αλλά είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ή δεν υπάρξει σημαντική κρατική βοήθεια, πιθανόν να μην μπορέσουν να κρατήσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους. 

Εξειδικεύοντας το τι θα αποτελούσε πραγματική βοήθεια για τον εμπορικό κόσμο, μας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη ευελιξία στην πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και να δοθεί κεφάλαιο βάση τζίρου πρώτον για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από υποχρεώσεις και για να μπορέσουν να κινηθούν στην αγορά.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις16 Μαΐου 2020, 08:29

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αντωνίας Στύλου Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αντωνίας Στύλου
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 09:26
  • Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασιλικής Βασίλογλου Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασιλικής Βασίλογλου
    6 Σεπτεμβρίου 2026, 23:15
  • Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Ηρώς Κομπόλια Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Ηρώς Κομπόλια
    6 Σεπτεμβρίου 2026, 18:25
  • Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Απόστολου Καλλιάρα Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Απόστολου Καλλιάρα
    6 Σεπτεμβρίου 2026, 18:13
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva