Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάει για το…2024 ο δικαστικός αγώνας των συμβασιούχων καθαριστριών του Νοσοκομείου Καρδίτσας (+Βίντεο) Κύριο

  • 2 Νοεμβρίου 2023, 15:55
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Πάει για το…2024 ο δικαστικός αγώνας των συμβασιούχων καθαριστριών του Νοσοκομείου Καρδίτσας (+Βίντεο)

.

Για τις αρχές του 2024 μεταφέρθηκαν οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούλιο οι επί σειρά ετών συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν από την 1η Ιουλίου 2023 καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του ιδρύματος ανατέθηκε σε εργολάβο έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

 

Η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καρδίτσας αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024.

Στις 17 του τρέχοντος μήνα έχει οριστεί να συζητηθεί η αγωγή που έχουν επίσης καταθέσει οι καθαρίστριες, αλλά έπειτα από την αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να υπάρξει αναβολή και αυτής της εκδίκασης για το 2024, σε ημερομηνία μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καρδίτσας στις 6 Ιουλίου δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημά των καθαριστριών για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η εκπρόσωπος του συντονιστικού αγώνα των καθαριστριών κ. Μαρ. Μίγγα, η οποία συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας στον Παλαμά την Πέμπτη (2/11) εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός ότι η ίδια και οι συναδέλφισσές της θα πρέπει να διεκδικούν δικαστικά το δικαίωμά τους στην εργασία, το οποίο θα έπρεπε όπως τόνισε να επιστρέψουν όλοι οι συμβασιούχοι πίσω με νομοθετική ρύθμιση, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν την εμπειρία της εργασίες στους χώρους υγείας και να σταματήσει η «εργασιακή ομηρία» που όπως ανέφερε υπάρχει.

«Υπήρχε δέσμευση από τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη ότι θα βάλει φρένο στους εργολάβους. Να γίνει άμεσα πράξη και να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι πίσω και να μην αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε δικαστικώς ζητώντας το αυτονόητο: τη δουλειά μας πίσω»

Η κ. Μίγγα τόνισε ότι η περίπτωση των καθαριστριών είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης που προωθεί όπως είπε η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας προωθώντας τους εργολάβους στο χώρο κατι που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας αλλά και στους πολίτες με την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών.

Κωστής Κριτσιάνης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΤΠΕ Μελίνα Μαργαρίτη: Όταν η γνώση συναντά την τεχνολογία, οι αποστάσεις μικραίνουν και οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται ΤΠΕ Μελίνα Μαργαρίτη: Όταν η γνώση συναντά την τεχνολογία, οι αποστάσεις μικραίνουν και οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται
    12 Οκτωβρίου 2026, 23:49
  • Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 5,3 εκατ. ευρώ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και του ΚΕΦΙΑΠ Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 5,3 εκατ. ευρώ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και του ΚΕΦΙΑΠ
    12 Οκτωβρίου 2026, 19:41
  • Ερώτηση του Τέλη Σπάνια προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την εργασία και τις αμοιβές των 34 εργαζομένων καθαριότητας της Π.Ε. Καρδίτσας Ερώτηση του Τέλη Σπάνια προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την εργασία και τις αμοιβές των 34 εργαζομένων καθαριότητας της Π.Ε. Καρδίτσας
    12 Οκτωβρίου 2026, 17:39
  • Πυροσβεστική Καρδίτσας: Διοικητικό πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών Πυροσβεστική Καρδίτσας: Διοικητικό πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών
    12 Οκτωβρίου 2026, 17:33
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva