Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για πλημμυροπαθείς από τον "Daniel" Κύριο

  • 30 Δεκεμβρίου 2025, 21:07
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για πλημμυροπαθείς από τον "Daniel"

..

Παράταση ενός έτους στη χορήγηση της επιδότησης προσωρινής στέγασης, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση.

Η ρύθμιση αφορά κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης -όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net-, η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω της εξέλιξης των διαδικασιών αποκατάστασης των πληγεισών κατοικιών, του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, των απαιτούμενων εγκρίσεων από συναρμόδιους φορείς, καθώς και των ελλείψεων που παρατηρούνται στους φακέλους επισκευής. Παράλληλα, λαμβάνεται υπόψη ότι σε ορισμένες πληγείσες περιοχές εξετάζεται η αναγκαιότητα μεταφοράς οικισμών, γεγονός που καθυστερεί την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης.

Η παράταση αφορά ιδιοκτήτες ή χρήστες κατοικιών που έχουν χαρακτηριστεί επικινδύνως ετοιμόρροπες ή προσωρινά ακατάλληλες για χρήση, βάσει πρωτοκόλλων αυτοψίας ή δελτίων δευτεροβάθμιου ελέγχου. Προϋπόθεση για τη συνέχιση της επιδότησης αποτελεί η εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση της πληγείσας κατοικίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης στεγαστικής συνδρομής εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών ή εφόσον προκύψει ότι ο δικαιούχος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδικαίως. Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για το ένατο τρίμηνο της επιδότησης, για το οποίο η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί έως έναν μήνα μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.

Κατά τα λοιπά, για το διάστημα της παράτασης εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αρχικής κοινής υπουργικής απόφασης του Οκτωβρίου 2023, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Β. Τσιάκος: Τα μόνα δέντρα που έκοψε η Δημοτική Αρχή ήταν δύο πλατάνια στην Δικαστηρίων Β. Τσιάκος: Τα μόνα δέντρα που έκοψε η Δημοτική Αρχή ήταν δύο πλατάνια στην Δικαστηρίων
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 16:32
  • Δυσχέρεια στην πληρωμή της εργολαβίας των ψηφιακών υδρομέτρων στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας Δυσχέρεια στην πληρωμή της εργολαβίας των ψηφιακών υδρομέτρων στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 16:05
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό Ιτέας – Φύλλου από 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό Ιτέας – Φύλλου από 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 15:55
  • Διαχείριση υδάτων: Για «αρνητική» προς τα συμφέροντα της Θεσσαλίας εισήγηση Χατζηδάκη άφησε να εννοηθεί ο Βασ. Τσιάκος Διαχείριση υδάτων: Για «αρνητική» προς τα συμφέροντα της Θεσσαλίας εισήγηση Χατζηδάκη άφησε να εννοηθεί ο Βασ. Τσιάκος
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 15:53
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva