Παραμένει η απένταξη του ταρτάν στο ΔΑΚ αλλά με διαφορετική αιτιολόγηση - Για λάθος του υπουργείου μιλά ο Δήμος και περιμένει επανένταξη Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σε ορθή επανάληψη ως προς τους λόγους απένταξης του έργου του ταρτάν του ΔΑΚ προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υποστηρίζοντας στην νέα απόφαση ότι το αντικείμενο της αναφερόμενης Πράξης περιλαμβανόταν σε προγενέστερη Πράξη.
Θυμίζουμε ότι στην πρώτη απόφαση, στις αρχές Ιουλίου, όπως είχε καταγράψει σε ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, το Υπουργείο έλεγε μεν ότι περιλαμβανόταν σε προγενέστερη πράξη αλλά μιλούσε και για ζητήματα νομιμότητας και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, πράγμα που απαλείφεται στην ορθή επανάληψη.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρδίτσας στο οποίο απευθύνθηκε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχαμε την ενημέρωση που επρόκειτο για λάθος από πλευράς του υπουργείου, με κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα να θεωρεί ανοιχτό το έργο παρότι είχαν επιστραφεί τα χρήματα και να το συνδυάζει με την ύπαρξη νέας χρηματοδότησης.
Μετά την δημοσιοποίηση και τις διευκρινιστικές παρεμβάσεις έγινε, μας είπαν, ξεκάθαρο που ήταν το πρόβλημα και υπήρξε η ορθή επανάληψη.
Από πλευράς Δήμου υπάρχει βεβαιότητα ότι το έργο θα επανενταχθεί άμεσα αλλά η ζημιά έχει γίνει καθώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Με δεδομένο, δε, ότι η Αναγέννηση έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, το έργο αντικατάστασης του ταρτάν πάει, λογικά, για το καλοκαίρι του 2026.
Π.Κ.







