Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκευή (5/12) ώρα 19.00: Χωρίς προβλήματα το μέχρι τώρα πέρασμα του "Byron" από το ν. Καρδίτσας Κύριο

  • 5 Δεκεμβρίου 2025, 19:12
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Παρασκευή (5/12) ώρα 19.00: Χωρίς προβλήματα το μέχρι τώρα πέρασμα του "Byron" από το ν. Καρδίτσας

.

Καλή και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η εικόνα στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, αλλά και στα ποτάμια που διασχίζουν τον πεδινό όγκο,  τις πρώτες βραδινές ώρες και ενώ έχει προηγηθεί μεγάλο διάστημα βροχοπτώσεων από το κύμα κακοκαιρίας που φέρει την ονομασία "Byron".

 

Το KarditsaLive.Net μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κώστα Τέλιο που μας ενημέρωσε πως η στάθμη των ποταμών παρότι εισήλθαν νερά βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Επίσης, απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα σημείωσε ότι δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια παρέμβαση στον ορεινό όγκο από επιπτώσεις της κακοκαιρίας, με τον μηχανισμό πάντως να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, υπογράμμισε πως η βροχόπτωση πέραν ενός έντονου εικοσαλέπτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ποτιστική. Η κατάσταση, είπε, είναι ελεγχόμενη, χωρίς μέχρι στιγμής να παραστεί κάποια ανάγκη λόγω της κακοκαιρίας και πρόσθεσε ότι ο Δήμος παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ανάλογα σχολίασαν την κατάσταση και οι δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας κ.κ. Στάθης και Στεργίου αντίστοιχα, με τους οποίους επίσης επικοινωνήσαμε. Δεν υπήρξε, τόνισαν, κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με κατολισθητικά φαινόμενα ούτε με διακοπές ρεύματος, όπως και δεν υπήρξε και κάποια αναφορά δημοτών για να υπάρξει παρέμβαση του Δήμου.

Προβλήματα, επίσης, από την βροχόπτωση δεν έχουν αναφερθεί ούτε στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού που ωστόσο είναι σε ετοιμότητα και πραγματοποιούν περιπολίες.

Σημειώνουμε ότι μέχρι αυτή την ώρα 19.00 οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου:

Οξυά 69 χιλ.

Κερασιά 67 χιλ.

Καστανιά 56 χιλ.

Πεζούλα 54 χιλ.

Απιδιά 53 χιλ.

Μουζάκι 47 χιλ.

Λουτρά Σμοκόβου 34 χιλ.

Καρδίτσα 33 χιλ.

Σμόκοβο (Ε65) 26 χιλ.

Σημειώνουμε ότι οι βροχοπτώσεις -σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα- θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου.

Π.Κ.

.
.
 
 
.

 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις5 Δεκεμβρίου 2025, 19:15

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δημ. Τσιαντής: Έξι χρόνια μετά τον «Ιανό»: Στα χαρτιά αντιπλημμυρικά έργα 38,6 εκατ. Ευρώ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για το Ν.Καρδίτσας!!!! Δημ. Τσιαντής: Έξι χρόνια μετά τον «Ιανό»: Στα χαρτιά αντιπλημμυρικά έργα 38,6 εκατ. Ευρώ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για το Ν.Καρδίτσας!!!!
    1 Νοεμβρίου 2026, 10:08
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Δευτέρα (2/11) σε Κρυοπηγή, Ανθοχώρι, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλή και Μελισσοχώρι Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Δευτέρα (2/11) σε Κρυοπηγή, Ανθοχώρι, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλή και Μελισσοχώρι
    31 Οκτωβρίου 2026, 14:09
  • Αθ. Θεοδωράκης: "Παλιοχωράκι Καρυάς Αργιθέας: Ένας οικισμός χωρίς κατάλληλο νερό!" Αθ. Θεοδωράκης: "Παλιοχωράκι Καρυάς Αργιθέας: Ένας οικισμός χωρίς κατάλληλο νερό!"
    31 Οκτωβρίου 2026, 13:54
  • Ανδρέας Στεργίου στη λογοδοσία: Κοντά στην ανάθεση για την ύδρευση στον οικισμό Παλαιοχωράκι Ανδρέας Στεργίου στη λογοδοσία: Κοντά στην ανάθεση για την ύδρευση στον οικισμό Παλαιοχωράκι
    31 Οκτωβρίου 2026, 13:33
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva