Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιοδεία Κωστή Χατζηδάκη και Νίκολα Σμιτ σε Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο Κύριο

  • 18 Σεπτεμβρίου 2023, 20:35
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Περιοδεία Κωστή Χατζηδάκη και Νίκολα Σμιτ σε Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο

..

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκαν σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νικολά Σμιτ, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αφού πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, οι κκ. Σμιτ, Χατζηδάκης και Τριαντόπουλος βρέθηκαν στην Καρδίτσα, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ταυρωπού κ. Αθανάσιο Μαρκίνο και αγρότες της περιοχής. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Λάρισα, όπου επισκέφτηκαν το συντονιστικό κέντρο στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ενημερώθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

xatzidakis smit 5Τέλος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας στο Βόλο, όπου φιλοξενούνται 18 πλημμυροπαθείς. Εκεί τους υποδέχτηκαν η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Μαρία Κεφαλά και η πρόεδρος του Κέντρου κ. Δήμητρα Παππά. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο, να δουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel και να συνομιλήσουν με πολίτες που επλήγησαν.

xatzidakis smit 4O Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νικολά Σμιτ, δήλωσε: «Είχαμε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό, με τον υπουργό, με τον πρόεδρο της Επιτροπής και κάποιους επιτρόπους και συζητήσαμε πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποστηρίξει την Ελλάδα και συγκεκριμένα την πληγείσα περιοχή. Αποφάσισα να έρθω στην περιοχή ως επίτροπος και είδα ότι οι διαστάσεις της καταστροφής είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσα να τις φανταστώ. Ο αντίκτυπος στους κατοίκους, στην οικονομία, στον αγροτικό τομέα, στις υποδομές είναι τεράστιος. Τώρα είναι στο χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να βρουν τους σωστούς τρόπους να βοηθήσουν την περιοχή άμεσα. Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε είναι άμεσα στοχευμένη βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και που έχουν πληγεί. Αυτό συζητήσαμε και ελπίζω πολύ σύντομα αυτή η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν».

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εμείς είμαστε εδώ κάνοντας το αυτονόητο καθήκον μας. Αλλά είναι μαζί μας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Επιτρόπου του κ. Σμιτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Είναι όμως εδώ παράλληλα για να οργανώσουμε μαζί όλα όσα πρέπει, προκειμένου η βοήθεια για όλους τους πληγέντες, για τους αγρότες, για τα χωριά, για τις υποδομές, από τις Βρυξέλλες να έρθει το ταχύτερο δυνατόν και να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται».

xatzidakis smit2Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Επίτροπο, αλλά και τους υπουργούς που είναι εδώ στη Θεσσαλία, για να έχουν ήχο και εικόνα της πραγματικότητας. Να τον ευχαριστήσω επίσης για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, είδε την μεγάλη καταστροφή που έγινε. Θα διεκδικήσουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα για τους ανθρώπους, αλλά και για να αλλάξουμε ακόμα το σχέδιο στην Ευρώπη, ώστε να είναι πιο ευέλικτο σε μεγάλες, ακραίες καταστροφές».

 

 

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις18 Σεπτεμβρίου 2023, 20:54

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (3-9/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (3-9/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    1 Αυγούστου 2026, 07:35
  • Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κοινό σχεδιασμό ανάπτυξης και επενδύσεων Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κοινό σχεδιασμό ανάπτυξης και επενδύσεων
    31 Ιουλίου 2026, 19:52
  • Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για ληστεία ανηλίκου, κλοπή πατινιού και ξυλοδαρμό Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για ληστεία ανηλίκου, κλοπή πατινιού και ξυλοδαρμό
    31 Ιουλίου 2026, 19:08
  • Με αργούς ρυθμούς η αναβάθμιση του Περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου-Για οχλήσεις στον εργολάβο μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Με αργούς ρυθμούς η αναβάθμιση του Περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου-Για οχλήσεις στον εργολάβο μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος
    31 Ιουλίου 2026, 17:44
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva