Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (22/5) οι διαγνωστικές εξετάσεις στα 6 επιλεγέντα σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας Κύριο

Συμμετείχαν συνολικά 102 μαθητές ενώ δεν υπήρξε συμμετοχή εκπαιδευτικών στην στάση εργασίας
  • 22 Μαΐου 2025, 12:01
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (22/5) οι διαγνωστικές εξετάσεις στα 6 επιλεγέντα σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας

...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, διεξήχθησαν το πρωί της Πέμπτης 22 Μαΐου στα 6 επιλεγέντα σχολεία της Καρδίτσας οι διαγνωστικές εξετάσεις για τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

Μαθητές των παραπάνω τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θεοδώρου, το Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και το Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας εξετάστηκαν γραπτώς σε θέματα σχετικά́ με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά́ αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών .

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Γκόλτσος συνολικά στα 3 Δημοτικά Σχολεία συμμετείχαν στις εξετάσεις 45 μαθητές από 4 τμήματα, ενώ 5 απουσίασαν δικαιολογημένα.

Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως μας ανέφερε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Στ. Σιατήρα, στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 57 μαθητές από τους οποίους 22 μαθητές του 2ου Γυμνασίου, 21 του 4ου Γυμνασίου και 14 μαθητές του Μουσικού Σχολείου, όλοι από ένα τμήμα κάθε σχολείου, ενώ απουσίασαν συνολικά 10 μαθητές.

Σκοπός των εξετάσεων σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κριτικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά́ αποτελέσματα, όπως αυτά́ αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων.

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που αντιδρούν στις εξετάσεις θεωρώντας ότι στοχεύουν σε κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς είχε κηρύξει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις πρώτες ώρες του προγράμματος, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Γκόλτσο και την κ. Σιατήρα δεν συμμετείχε κανείς από τους εκπαιδευτικούς σε στάση εργασίας.

Διευκρινίζεται οτι όπως ορίζει η προκήρυξη των εξετάσεων τα αποτελέσματα τους είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται κατά́ την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και μαθητριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Κωστής Κριτσιάνης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις22 Μαΐου 2025, 13:38

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιλος: Συμμετείχαν συνολικά 102 μαθητές ενώ δεν υπήρξε συμμετοχή εκπαιδευτικών στην στάση εργασίας

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (9/8) σε μεγάλο τμήμα του ν. Καρδίτσας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (9/8) σε μεγάλο τμήμα του ν. Καρδίτσας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας
    8 Αυγούστου 2026, 22:58
  • Χ. Παπαδημήτριου (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ): Στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών Χ. Παπαδημήτριου (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ): Στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών
    8 Αυγούστου 2026, 21:15
  • Υπεγράφη η σύμβαση για την «Αναβάθμιση υποδομών κεντρικής δομής του Μουσείου Πόλης» Υπεγράφη η σύμβαση για την «Αναβάθμιση υποδομών κεντρικής δομής του Μουσείου Πόλης»
    8 Αυγούστου 2026, 19:33
  • Την Κυριακή 9 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Βογιατζή Την Κυριακή 9 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Βογιατζή
    8 Αυγούστου 2026, 19:28
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva