Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινή παραχώρηση 20 συνολικά container στους Δήμους Μουζακίου και Σοφάδων για πλημμυροπαθείς Κύριο

  • 20 Δεκεμβρίου 2024, 13:52
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Προσωρινή παραχώρηση 20 συνολικά container στους Δήμους Μουζακίου και Σοφάδων για πλημμυροπαθείς

..

Την προσωρινή παραχώρηση 20 οικίσκων (10+10) στους Δήμους Μουζακίου και Σοφάδων, για την κάλυψη των έκτακτων στεγαστικών αναγκών πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023, ενέκρινε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι οικίσκοι είναι τύπου container, 25 τετραγωνικά έκαστος και η παραχώρηση γίνεται χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 ετών.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, μας είπε ότι οι αρχικές ανάγκες του Δήμου, σύμφωνα με τις αιτήσεις των δημοτών που δικαιούνται να στεγαστούν, ανέρχονταν σε 33 οικίσκους. Ήρθαν αρχικά 10, τώρα εγκρίθηκε η παραχώρηση άλλων 10 και μετριάζεται το πρόβλημα αλλά υπάρχουν άλλοι 13 πληγέντες που περιμένουν.

Για το που θα δοθούν οι οικίσκοι είπε ότι θα γίνει ιεράρχηση με βάση τις μεγαλύτερες ανάγκες και αν χρειασθεί μπορεί να γίνει και κλήρωση.

Σύμφωνα με την απόφαση την ευθύνη ανάδειξης των δικαιούχων έχουν οι Δήμοι κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτούντων πληγέντων δημοτών του, οι οποίοι θα πρέπει:

• να είναι οι ιδιοκτήτες των οποίων οι κατοικίες όπου διέμεναν την ημέρα εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής, κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση (σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου, την Έκθεση Αυτοψίας ή το Π.Α.Ε.Ε.Κ.).

• να διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία, να μη διαθέτουν άλλη κενή κατοικία ή δευτερεύουσα κατοικία, σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες (σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις Ε1, Ε2, Ε9).

Π.Κ.

φωτογραφία αρχείου

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • 54χρονη συνελήφθη στους Σοφάδες για δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα 54χρονη συνελήφθη στους Σοφάδες για δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα
    30 Ιουλίου 2026, 10:37
  • Δωρεά ακινήτου από ιδιώτη στη Ρεντίνα προς τον Δήμο Σοφάδων για την ανέγερση εκκλησιαστικού μουσείου Δωρεά ακινήτου από ιδιώτη στη Ρεντίνα προς τον Δήμο Σοφάδων για την ανέγερση εκκλησιαστικού μουσείου
    29 Ιουλίου 2026, 22:16
  • Επιχορήγηση από τον Δήμο Σοφάδων στο ποδοσφαιρικό σωματείο Δόξα Μασχολουρίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Επιχορήγηση από τον Δήμο Σοφάδων στο ποδοσφαιρικό σωματείο Δόξα Μασχολουρίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική
    29 Ιουλίου 2026, 21:26
  • Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου «Λουτρά Σμοκόβου Δολοποία Α.Ε. ΟΤΑ» από το Δ.Σ. Σοφάδων Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου «Λουτρά Σμοκόβου Δολοποία Α.Ε. ΟΤΑ» από το Δ.Σ. Σοφάδων
    29 Ιουλίου 2026, 21:13
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva