Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες: «Δεν μπορείς να ιδιωτεύεις στις ανάγκες των ανθρώπων» (+Βίντεο) Κύριο

  • 14 Απριλίου 2016, 22:48
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Την αμέριστη συμπαράσταση της και την έμπρακτη στήριξη της στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Καρδίτσα πρόσφερε και θα προσφέρει η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες".

Μάλιστα αύριο Παρασκευή, θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες και θα τους παραδώσει είδη που έχουν προσφέρει οι Καρδιτσιώτες, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν φάρμακα που ζητήθηκαν, κυρίως για τα παιδιά.

Αυτά ανακοινώθηκαν από τα μέλη της πρωτοβουλίας  Άκη Γκένα και Γιώργο Καπράνα, μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα όμως υπογραμμίστηκε η αντίθεση της πρωτοβουλίας με το χειρισμό που υπήρξε στον ερχομό των προσφύγων στην Καρδίτσα. Ειδικά η εν κρυπτώ και χωρίς συνεννόηση μεταφορά τους στο χώρο που φιλοξενούνται αναφέρθηκε πολλές φορές ως κατακριτέο λάθος.

Επίσης ο κ. Γκένας ξεκαθάρισε πως η πρωτοβουλία δεν είχε καμία ενημέρωση και από όσο ξέρει δεν ενημερώθηκε και καμία δομή της Καρδίτσας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κανείς να ιδιωτεύει στις ανάγκες των ανθρώπων.

Θέση της πρωτοβουλίας, τόνισε, είναι να συντρέχουμε σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και μπορούμε να τον στηρίξουμε, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και οτιδήποτε άλλο. Και σημείωσε πως για αυτούς η προσπάθεια χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα είναι η συγκέντρωση των αγαθών για τα οποία υπάρχει ανάγκη και το δεύτερο το να γίνουν προσπάθειες ανάδειξης του προβλήματος και εξάλειψης των παραγόντων που το δημιουργούν.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Κου Γκένα στην κάμερα του KarditsaLive.Net:

Ο κ. Καπράνας με τη σειρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της πρωτοβουλίας και μίλησε για τόνους πράγματα που έχουν σταλεί σε όλη την Ελλάδα όπου υπήρχε ανάγκη. Και υπογράμμισε πως πολλά από αυτά δόθηκαν και για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια αφορά τους πάντες που χρήζουν βοήθειας.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Κου Καπράνα στην κάμερα του KarditsaLive.Net:

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις14 Απριλίου 2016, 22:49

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Καλυβιώτη Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Καλυβιώτη
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 20:43
  • Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Κλεονίκης Χρ. Αλεξίου Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Κλεονίκης Χρ. Αλεξίου
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 20:31
  • Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Δωρεά απινιδωτή στον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Δωρεά απινιδωτή στον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΦΚΑ
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 19:51
  • Δύο σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας Δύο σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 16:26
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva