Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόκληση από Τουρκοκύπριους στο Μαυροβούνιο - Αποχώρησε από το φεστιβάλ του Μπούτβα ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων Κύριο

  • 30 Αυγούστου 2018, 13:19
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Πρόκληση από Τουρκοκύπριους στο Μαυροβούνιο - Αποχώρησε από το φεστιβάλ του Μπούτβα ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

..

Αποχώρησαν από τις εκδηλώσεις του φολκλορικού φεστιβάλ Μπούτβα στο Μαυροβούνιο δύο ελληνικά συγκροτήματα, ένα εκ των οποίων ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς οι διοργανωτές επέτρεψαν σε συγκρότημα προερχόμενο από τα κατεχόμενα της Κύπρου να αναρτήσει και να παρελάσει με τη μη αναγνωρισμένη σημαία του ψευδοκράτους.

Η αποστολή του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων επέστρεψε σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, νωρίς το πρωί και σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, η οποία και συνόδευε την αποστολή, μας είπε πως αποσύρθηκε η συμμετοχή των δύο ελληνικών συγκροτημάτων (το άλλο ήταν από την Ροδόπη) από το φεστιβάλ, ως διαμαρτυρία για την συμμετοχή ομάδας Τουρκοκυπρίων με σύμβολο που δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

Πιο αναλυτικά η κ. Σταθοπούλου τόνισε ότι η αρχική ενημέρωση της αποστολής των Σοφάδων έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης κ. Χατζηπέμο και υπήρξε και παρέμβαση προς τους διοργανωτές πως δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο.

Η επόμενη κίνηση ήταν να ενημερωθεί ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος επικοινώνησε με τον Δήμο της Μπούτβα, υπό την στήριξη του οποίου γίνονταν το φεστιβάλ, αλλά παρά τις συστάσεις και την άρση της στήριξης από την πλευρά του Δήμου, οι διοργανωτές δεν παρενέβησαν για να μην υπάρξει ανάρτηση της επίμαχης σημαίας.

Το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν την ομάδα των Τουρκοκυπρίων τελευταία αλλά αυτό δεν άλλαξε την θέση των ελληνικών αντιπροσωπειών που αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν σε καμία από τις δύο ημέρες του φεστιβάλ.

Μάλιστα, όπως μας είπε η κ Σταθοπούλου φρόντισαν να αποχωρήσουν με διακριτικό τρόπο για να μην δημιουργηθούν εντάσεις.

Φώτο αρχείου

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις30 Αυγούστου 2018, 16:14

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Παρασκευή 31 Ιουλίου η κηδεία του Δημήτριου Μαργαρίτη Την Παρασκευή 31 Ιουλίου η κηδεία του Δημήτριου Μαργαρίτη
    30 Ιουλίου 2026, 20:30
  • Παροχέτευση 42 εκατ. κυβικών σε 35 ημέρες από τη λίμνη Πλαστήρα - Επάρκεια νερού στη λίμνη Σμοκόβου Παροχέτευση 42 εκατ. κυβικών σε 35 ημέρες από τη λίμνη Πλαστήρα - Επάρκεια νερού στη λίμνη Σμοκόβου
    30 Ιουλίου 2026, 20:00
  • Η Ρεντίνα γιορτάζει το καλοκαίρι του 2026 με ποίηση, μουσική, παράδοση και δράσεις για όλους Η Ρεντίνα γιορτάζει το καλοκαίρι του 2026 με ποίηση, μουσική, παράδοση και δράσεις για όλους
    30 Ιουλίου 2026, 13:17
  • 54χρονη συνελήφθη στους Σοφάδες για δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα 54χρονη συνελήφθη στους Σοφάδες για δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα
    30 Ιουλίου 2026, 10:37
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva