Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Αντωνίου: Πολλές οι πρωτοβουλίες του Δ. Καρδίτσας για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης Κύριο

  • 15 Οκτωβρίου 2024, 20:53
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σ. Αντωνίου: Πολλές οι πρωτοβουλίες του Δ. Καρδίτσας για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

.

Ο Δήμος Καρδίτσας αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης τόνισε κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας ο αντιδήμαρχος κ. Αντωνίου, ενώ ο κ. Τσιάκος πρόσθεσε πως η Καρδίτσα είναι παράδειγμα των επιπτώσεων με τις δύο θεομηνίες που τον έπληξαν.

Το ερώτημα τέθηκε από τον κ. Ξυλομένο που αναφέρθηκε σε μία σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνονται ανά την Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και ζήτησε να πληροφορηθεί για έργα, προτεραιότητες και ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, σε αυτό τον τομέα από τον Δήμο Καρδίτσας.

Απαντώντας ο κ. Αντωνίου μίλησε για συμμετοχή, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ., στο σχέδιο διαχείρισης αειφόρου ενέργειας και κλίματος, μίλησε για την ενεργειακή Κάμπου και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, την ένταξη στο ΒΑΑ κολυμβητηρίου και κλειστούν γυμναστηρίων, των ενεργειακή αναβάθμιση των δύο δημαρχείων.

Ακόμα μίλησε για σύνταξη δημοτικού σχεδίου μείωσης εκπομπών από κτίρια και οχήματα του Δήμου, για τους ποδηλατοδρόμους, για την μετατροπή τα Χαρίτου σε ήπιας κυκλοφορίας, για την προμήθεια ποδηλάτων cargo, που θα δοθούν σε επιχειρήσεις για μεταφορά εμπορευμάτων, για την μελλοντική προμήθεια τριάντα και πλέον ξύλινων ποδηλάτων και για τα ποδήλατα για ΑΜΕΑ.

Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει μορφή ανακύκλωσης που να μην γίνεται στην Καρδίτσα και πως ο Δήμος είναι από τους πρώτους που εφάρμοσαν την κομποστοποίηση.

Τέλος ο δήμαρχος Καρδίτσας ξεκαθάρισε πως τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης πρέπει να γίνουν από το κράτος πρωτίστως και από την περιφέρεια, με τον Δήμο να έχει κάνει προτάσεις, ως έχει υποχρέωση.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις15 Οκτωβρίου 2024, 20:56

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας προετοιμάζεται για τα 100 χρόνια του! Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας προετοιμάζεται για τα 100 χρόνια του!
    14 Οκτωβρίου 2026, 20:49
  • ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Παραμεγδόβιος δρόμος Καρδίτσας – Αγρινίου, μνημείο εμπαιγμού της σημερινής και της προηγοιύμενης περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Παραμεγδόβιος δρόμος Καρδίτσας – Αγρινίου, μνημείο εμπαιγμού της σημερινής και της προηγοιύμενης περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας
    14 Οκτωβρίου 2026, 20:20
  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Σταυρούλας Ιωάν. Ελευθερίου Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Σταυρούλας Ιωάν. Ελευθερίου
    14 Οκτωβρίου 2026, 19:52
  • Οριακά έτοιμο το κλειστό του Δ.Α.Κ. για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της Αναγέννησης Οριακά έτοιμο το κλειστό του Δ.Α.Κ. για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της Αναγέννησης
    14 Οκτωβρίου 2026, 17:25
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva