Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη ο μαραθώνιος καταγραφής ζημιών σε σπίτια σε Δήμους του ν. Καρδίτσας Κύριο

  • 26 Σεπτεμβρίου 2020, 10:01
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σε εξέλιξη ο μαραθώνιος καταγραφής ζημιών σε σπίτια σε Δήμους του ν. Καρδίτσας

..

Η καταγραφή ζημιών σε σπίτια, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που υποβάλλουν αιτήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα, γίνεται πόρτα-πόρτα και ο μαραθώνιος αυτής της διαδικασίας που θα κρατήσει μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κύριος όγκος δουλειάς είναι στο Δήμο Καρδίτσας και εκεί επιχειρούν και τα περισσότερα συνεργεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε το Γραφείο Τύπου του Δήμου στο KarditsaLive.Net,  μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός των σπιτιών που κατεγράφησαν από τα συνεργεία πέρασε τα 1.600.

Ο αριθμός αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ καθώς υπολογίζεται πως δεν αφορά ούτε το 1/3 των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές, στον Δήμο που επλήγη περισσότερο απ’ όλους, ειδικά από την στιγμή που πλημμύρισε η πρωτεύουσα του νομού.

Σημειώνουμε πως η καταγραφή που γίνεται αφορά τόσο το ποσό που δίνεται για τα πρώτα έξοδα σε πληγέντες όσο και εκείνο για τις οικοσκευές και δεν θα υπάρξει διαφορετική διαδικασία.

Επίσης θα πρέπει να πούμε πως οι δημότες που δεν είναι στο σπίτι τους την ώρα που θα περάσει το συνεργείο και μόνο αυτοί, θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ για να κάνουν δήλωση.

Στους άλλους τρεις μεγαλύτερους Δήμους τώρα:

-Στο Δήμο Σοφάδων υπολογίζεται ότι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές κινούνται γύρω στα 500. Μέχρι τώρα έχει γίνει καταγραφή περίπου στα μισά και από το Δήμο τονίστηκε πως θα ακολουθήσουν έλεγχοι για την επαλήθευση  των στοιχείων που έδωσαν οι ιδιοκτήτες.

-Στον Δήμο Παλαμά που συνεχίζει να έχει οικισμούς μέσα στο νερό, η διαδικασία, για ευνόητους λόγους άρχισε την Παρασκευή και ως εκ τούτο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την πορεία των καταγραφών.

-Τέλος, στο Δήμο Μουζακίου και σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Πούπης έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής στην Δημοτική Ενότητα Παμίσου και πλέον έχει πάρει σειρά η Δημοτική Ενότητα Μουζακίου και κυρίως τα ορεινά αυτής που έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις26 Σεπτεμβρίου 2020, 10:05

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΚΕΣΝ Καρδίτσας: Ορκίστηκαν οι πρώτες πανελλαδικά εθελόντριες στρατονόμοι (+Φωτο) ΚΕΣΝ Καρδίτσας: Ορκίστηκαν οι πρώτες πανελλαδικά εθελόντριες στρατονόμοι (+Φωτο)
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 10:35
  • Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αρτέμιδος Ιωάν. Αθανασίου Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αρτέμιδος Ιωάν. Αθανασίου
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 08:40
  • Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Σταμούλως Κυρίτση Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Σταμούλως Κυρίτση
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 07:46
  • «Μέρες Παράδοσης 2026» στην Καρδίτσα - Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής και Προσυνεδριακή Ημερίδα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Μέρες Παράδοσης 2026» στην Καρδίτσα - Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής και Προσυνεδριακή Ημερίδα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 23:15
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva