Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική μέρα για την Καρδίτσα: Παραδίδεται επίσημα το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο Δ. Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

  • 19 Μαΐου 2017, 12:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Παραδίδεται σήμερα (Παρασκευή 19/5) επίσημα στο Δήμο Καρδίτσας το πρώην στρατόπεδο "Λουμάκη".

Ένας χώρος 50 περίπου στρεμμάτων που επί χρόνια στέγασε την 60 Μονάδα Επιστράτευσης και πλέον θα μετατραπεί σε δημοτικό άλσος, ένα νέο χώρο πρασίνου στην νότια είσοδο της πόλης.

Το KarditsaLive.Net επισκέφθηκε τον χώρο, λίγο πριν την τελετή παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Δ. Βίτσα και σας παρουσιάζει οπτικό υλικό από τον χώρο. Όπως θα διαπιστώσετε, έχουν ήδη φυτευτεί κάποια δέντρα, ενώ έχει τοποθετηθεί και μία μικρή πινακίδα που αναγράφει ότι ο χώρος είναι ένα υπό δημιουργία Δημοτικό Άλσος.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από το χώρο του πρώην στρατοπέδου:

Προς το παρόν πάντως ένας συνολικός σχεδιασμός διαμόρφωσης δεν υπάρχει. Αυτό που έχει ο Δήμος στα χέρια του είναι μία αναγνωριστική μελέτη, που δεν είναι δεσμευτική και όλα είναι ρευστά ως προς τι ακριβώς θα γίνει και ποια θα είναι η μορφή που θα πάρει το νέο άλσος. Το μόνο βέβαιοι είναι ότι μιλάμε για χώρο πρασίνου.

Σαφέστατα και θα ληφθούν υπόψιν αρκετά πράγματα, όπως η γειτνίαση με το υπό κατασκευή Διοικητήριο, τις εργατικές κατοικίες αλλά και την παιδική χαρά, όπως και την περιοχή γενικότερα και με βάση αυτά θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εντός του πρώην πλέον στρατοπέδου υπάρχει και κτιριακή υποδομή. Είναι το ένα κτίριο που βρίσκεται μπροστά ακριβώς στην είσοδο από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το οποίο χρησιμοποιούνταν ως διοικητήριο του στρατοπέδου, αριστερά από αυτό  υπάρχουν άλλα δύο κτίρια. Το πιο κοντινό ήταν οι θάλαμοι των οπλιτών και το πιο απομακρυσμένο τα μαγειρεία και τα εστιατόρια, ενώ δεξιά έχουμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ένα μικρό κτίριο που αποτελούσε αποθηκευτικό χώρο.

Οι συγκεκριμένες υποδομές θα αξιολογηθούν από το Δήμο και αναμένεται ένα μεγάλο μέρος αυτών να ανακαινισθεί να διαμορφωθεί και να αποτελέσει χώρο στέγασης πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκθεσιακούς χώρους.

Από αύριο κιόλας, με την τυπική διαδικασία παράδοσης ολοκληρωμένη, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διεργασίες για όσα απαιτούνται προκειμένου αρχικά να διαμορφωθεί το πλάνο για την αξιοποίηση του χώρου και ακολούθως οι ενέργειες υλοποίησής του.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις19 Μαΐου 2017, 12:07

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Η Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας ζητά από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη άμεση καταβολή των προβλεπόμενων προκαταβολών οδοιπορικών εξόδων Η Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας ζητά από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη άμεση καταβολή των προβλεπόμενων προκαταβολών οδοιπορικών εξόδων
    25 Αυγούστου 2026, 19:27
  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία του Παντελή Δημ. Νταρακλίτση Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία του Παντελή Δημ. Νταρακλίτση
    25 Αυγούστου 2026, 18:44
  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία της Παναγιώτας Παπαγιάννη - Σπαθούλα Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η κηδεία της Παναγιώτας Παπαγιάννη - Σπαθούλα
    25 Αυγούστου 2026, 18:34
  • Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας: Η «6η Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα φέρνει μαύρες μέρες - Μόνη απάντηση ο οργανωμένος αγώνας και η αντίσταση Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας: Η «6η Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα φέρνει μαύρες μέρες - Μόνη απάντηση ο οργανωμένος αγώνας και η αντίσταση
    25 Αυγούστου 2026, 18:13
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva