Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοφάδες: 5 θετικά κρούσματα κορονοϊού Κύριο

  • 26 Νοεμβρίου 2020, 14:46
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σοφάδες: 5 θετικά κρούσματα κορονοϊού

.

Ποσοστό 3,25% θετικών rapid test καταγράφηκε στην δράση «Drive through testing», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (26/11) στους Σοφάδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, προσήλθαν και έδωσαν δείγμα 154 κάτοικοι της περιοχής με τον αριθμό των θετικών να ανέρχεται στα 5.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 58 έτη και πρόκειται για 4 άντρες και 1 γυναίκα οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Παρόντες στη διαδικασία των RAPID TEST ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο οποίος μάλιστα υποβλήθηκε σε RAPID TEST και η Αντιδήμαρχος κυρία Θώμη Καφάση-Δεδιλιάρη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Νούσιος

.‘’Συνεχίζουμε τη διαδικασία των RAPID TEST σε όλο και περισσότερα σημεία, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον ΕΟΔΥ και τους Δήμους. Στόχος μας να εντοπιστούν κρούσματα σε ανθρώπους οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για τετραμελή οικογένεια που δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα και όμως ανιχνεύτηκαν όλα τα μέλη της θετικά σε τυχαίο έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις πράγματι ο ιός είναι μέσα στα σπίτια μας και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το σύστημα υγείας δέχεται τεράστια πίεση και μόνο με την τήρηση των μέτρων, την αποφυγή συνωστισμού και τη συμμετοχή μας στα RAPID TEST μπορούμε να μειώσουμε την υπερμετάδοση. Δυστυχώς υπάρχουν περιοχές με μεγάλες ποσότητες ιικού φορτίου και με εμφάνιση περιστατικών βαριάς μορφής που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε τη διεξαγωγή των TEST – τα οποία, τονίζω, είναι δωρεάν – ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πληθυσμό’’.

Ο Δήμαρχος Θ. Σκάρλος

‘’Βασικός σκοπός των τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ προχωρά σε ενέργειες πρόληψης και ελέγχους σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό για τον περιορισμό της μετάδοσης. Με τη συμμετοχή μας στα TEST συμβάλλουμε στον περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται’’.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις26 Νοεμβρίου 2020, 16:27

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Σοφάδες: Συνελήφθη 55χρονος για δυνατή μουσική σε κασετόφωνο Σοφάδες: Συνελήφθη 55χρονος για δυνατή μουσική σε κασετόφωνο
    8 Νοεμβρίου 2026, 10:50
  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η κηδεία της Ελευθερίας Μπάλλα Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η κηδεία της Ελευθερίας Μπάλλα
    7 Νοεμβρίου 2026, 12:47
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (9-15/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (9-15/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    7 Νοεμβρίου 2026, 07:50
  • Χρηματοδότηση 479.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές σε τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας – Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται Χρηματοδότηση 479.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές σε τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας – Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται
    6 Νοεμβρίου 2026, 20:10
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva