Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Θεολόγης: Επιλύονται τα προβλήματα της Δημ. Πινακοθήκης - Υπερβολές τα περί εγκατάλειψης Κύριο

  • 17 Ιουνίου 2025, 20:54
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Στ. Θεολόγης: Επιλύονται τα προβλήματα της Δημ. Πινακοθήκης - Υπερβολές τα περί εγκατάλειψης

..

Οι ανάγκες στεγανοποίησης της Δημοτικής Πινακοθήκης τόσο στο υπόγειο όσο και στην εισροή υγρασίας από την οροφή θα επιλυθούν υποστήριξε ο αντιδήμαρχος κ. Θεολόγης, επικαλούμενος σχετικές διαβεβαιώσεις του εργολάβου για το υπόγειο και της Τεχνικής Υπηρεσίας για την οροφή.

Παράλληλα αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του ερωτώντος δημοτικού συμβούλου κ. Παπανικολάου περί εικόνας εγκατάλειψης, παραπέμποντας σε εκθέσεις που έγιναν και άλλες που προγραμματίζονται.

Ξεκινώντας το ερώτημά του ο κ. Παπανικολάου μίλησε για μία αυτοψία από μέρους του, μετά από επισημάνσεις συμπολιτών και πληροφορήθηκε από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης πως το υπόγειο πλημμυρίζει και «εκτός βροχών». Ζήτησε να πληροφορηθεί αν ισχύει αυτό και για ποιο λόγο, επίσης είπε ότι διαπίστωσε σε σημεία να έχουν φύγει σοβάδες από το ταβάνι και ρώτησε αν είναι τόσο δύσκολο να γίνει μία μελέτη στεγανοποίησης και αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από την Δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Θεολόγης μίλησε για την ύπαρξη δύο προβλημάτων αυτή την στιγμή για την Πινακοθήκη. Το ένα έχει να κάνει με την υγρασία που περνάει από την στέγη. Η στέγη σαν στέγη δεν έχει πρόβλημα τόνισε, έχει πρόβλημα η μόνωση που τοποθετήθηκε όταν χρειάστηκε να σπάσει η πλάκα για να περάσουν κάποιες σωληνώσεις. Είναι κάτι, πρόσθεσε, που η Τεχνική Υπηρεσία λέει ότι μπορεί να λυθεί.

Το δεύτερο θέμα που έχει να κάνει με το υπόγειο της Πινακοθήκης υπάρχει εργολαβία που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 30% με 40% και αφορά στην αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Έχουν πει, συνέχισε, πως με το ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που θα μπει στο υπόγειο θα μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα του κρατήματος νερού.

Ακολούθως τόνισε ότι αποτέλεσε λάθος ότι δεν προβλέφθηκε ότι στο υπόγειο της Πινακοθήκης φυλάσσονταν πίνακες. Αυτή την στιγμή, υπογράμμισε, σύμφωνα με την επικοινωνία που έχουμε με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι σε εξέλιξη η συντήρηση 55 έργων και 5 έργα καταστραφεί.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι σίγουρα δεν αποτελεί εικόνα εγκατάλειψης το να έχεις μέσα σε ένα εξάμηνο μία έκθεση πανελλαδικής εμβέλειας, δύο εκθέσεις σε συνεργασία με την περιφέρεια και άλλες που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος είπε ότι η Πινακοθήκη είναι προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για εγκατάλειψη όταν υλοποιείται έργο 450.000 ευρώ. Παραδέχθηκε την ύπαρξη κτιριακών προβλημάτων, επισημαίνοντας όμως ότι δεν παρουσιάστηκαν τώρα αλλά προϋπήρχαν και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις17 Ιουνίου 2025, 21:03

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ένας είναι ο προορισμός… “Kotorico”! Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ένας είναι ο προορισμός… “Kotorico”!
    17 Αυγούστου 2026, 22:10
  • Την Τρίτη 18 Αυγούστου η κηδεία του Απόστολου Γεωργ. Σχοινά Την Τρίτη 18 Αυγούστου η κηδεία του Απόστολου Γεωργ. Σχοινά
    17 Αυγούστου 2026, 15:19
  • Θεατρικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας "Φοινικιά ή το Χέρι που ονειρεύεται" Θεατρικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας "Φοινικιά ή το Χέρι που ονειρεύεται"
    17 Αυγούστου 2026, 13:23
  • Καρδίτσα: Υπέρμετρη αφισοκόλληση σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία - Κανένα πρόστιμο από τη Δημοτική Αρχή (+Φωτο) Καρδίτσα: Υπέρμετρη αφισοκόλληση σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία - Κανένα πρόστιμο από τη Δημοτική Αρχή (+Φωτο)
    16 Αυγούστου 2026, 12:51
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva