Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 2,5 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στον βόρειο τομέα της Π.Ε. Καρδίτσας Κύριο

  • 27 Οκτωβρίου 2026, 10:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Στα 2,5 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στον βόρειο τομέα της Π.Ε. Καρδίτσας

.

Στην ένταξη του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας 2027-2028 (Βόρειος Τομέας)», με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ενώ όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το KarditsaLive.Net προηγήθηκε η ένταξη του αντίστοιχου έργου με ίδιο προϋπολογισμό για το νότιο τμήμα.

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2026-2030, στον άξονα προτεραιότητας «Οδική ασφάλεια», και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Σε ποιους δρόμους προβλέπονται παρεμβάσεις

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, το αντικείμενο του έργου αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του βόρειου τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με στόχο τη βελτίωση της βατότητας, την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Οι παρεμβάσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες οδούς:

  • Επαρχιακή οδός 18, Ιτέα – Φύλλο.

  • Οδός 30, Παλαμάς – Κοσκινάς.

  • Επαρχιακή οδός 12, Λαζαρίνα – όρια νομού με Τρίκαλα.

  • Επαρχιακή οδός 19, Ματαράγκα – Σοφάδες.

  • Οδός 51, Μαγουλίτσα – Μουζάκι.

Όπως διευκρινίζεται στο σχετικό έγγραφο, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται στα σημεία όπου διαπιστώνονται ανάγκες επέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, θα λαμβάνονται υπόψη ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης, έπειτα από αιτήματα της Αστυνομίας, των Δήμων ή των πολιτών και κατόπιν σχετικής εντολής της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τι εργασίες προβλέπονται

Το τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα εντοπίζονται στα επιμέρους σημεία.

Ειδικότερα, προβλέπονται γενικές εκσκαφές για την αποκάλυψη και διόρθωση της υφιστάμενης υποδομής, καθαρισμός και διαμόρφωση τάφρων για την ομαλή απορροή των υδάτων, καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται εργασίες συμπλήρωσης και κατασκευής ερεισμάτων με κατάλληλα αδρανή υλικά, καθώς και αντικατάσταση ή συντήρηση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε τμήματα των συγκεκριμένων δρόμων.

Για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση νέων ρυθμιστικών, πληροφοριακών και προειδοποιητικών πινακίδων, καθώς και η διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή υψηλής αντοχής.

 

 



.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Οι ερωτήσεις που θα συζητηθούν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Μουζακίου την Πέμπτη (29/10) Οι ερωτήσεις που θα συζητηθούν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Μουζακίου την Πέμπτη (29/10)
    27 Οκτωβρίου 2026, 11:46
  • Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου η κηδεία του Ματθαίου Κατσάνου Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου η κηδεία του Ματθαίου Κατσάνου
    27 Οκτωβρίου 2026, 11:24
  • 2,5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας στο νότιο τομέα 2,5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας στο νότιο τομέα
    27 Οκτωβρίου 2026, 10:18
  • Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από τους Σοφάδες: «Η γραφειοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την καθυστέρηση στη μεταφορά των μαθητών» Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από τους Σοφάδες: «Η γραφειοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την καθυστέρηση στη μεταφορά των μαθητών»
    26 Οκτωβρίου 2026, 19:06
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva