Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στασιμότητα στο θέμα της γέφυρας στην θέση «Ρογκάκια» - Για προσπάθεια συνεννόησης μιλά η Περιφέρεια Κύριο

  • 19 Απριλίου 2026, 12:21
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Στασιμότητα στο θέμα της γέφυρας στην θέση «Ρογκάκια» - Για προσπάθεια συνεννόησης μιλά η Περιφέρεια

..

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια χωρίς να δοθεί λύση στο πρόβλημα της γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» που ενώνει το Καροπλέσσι με την Νεράιδα και η αδυναμία προσβασιμότητας ταλαιπωρεί τους κατοίκους και των δύο Τοπικών Κοινοτήτων.

Πιθανόν οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας να γνωρίζουν περισσότερο το θέμα από τις ανταλλαγές(έντονες πολλές φορές) απόψεων μεταξύ εμπλεκομένων φορέων, περί αρμοδιότητας στην περιοχή επέμβασης, όμως οι άνθρωποι που βιώνουν το πρόβλημα είναι εύλογο πως είναι προβληματισμένοι για την χρονίζουσα κατάσταση.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον ειδικό συνεργάτη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αναστασόπουλο, ο οποίος και είναι γνώστης του θέματος και ζητήσαμε να ενημερωθούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Αυτό με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2025, ο κ. Κουρέτας, κάνοντας αυτοψία στο σημείο, είχε δηλώσει πως τους επόμενους μήνες θα τοποθετηθεί σιδηροκατασκευή.

Τέσσερις μήνες περίπου μετά, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος είχε μιλήσει για προεργασία με συμμετοχή ειδικού γραφείου προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση του κόστους και των τεχνικών δυσκολιών, ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου.

Σήμερα υπάρχει σε όλα στασιμότητα και σίγουρα δεν υπάρχουν εργασίες για τοποθέτηση της σιδηροκατασκευής. Επ’ αυτού ο κ. Αναστασόπουλος αρχικά επισήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαρισθεί πως δεν πρόκειται για έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Πρόκειται, είπε, για ένα δασικό δρόμο, που ανήκει στο Δασαρχείο και υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια συνεννόησης με αυτό γιατί η θέληση του Περιφερειάρχη είναι να γίνει το έργο.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως τα αρχικά δεδομένα που είχαν τεθεί στο τραπέζι έχουν αλλάξει γιατί η Περιφέρεια στόχευε στην τοποθέτηση σιδηροκατασκευής, με ένα μπάτζετ περίπου 150.000 ευρώ για να γίνει λειτουργική η γέφυρα. Όμως από την πλευρά του Δασαρχείου ζητείται να συμπεριληφθεί στο έργο και οδοποιία και συγκεκριμένα να υπάρξουν προσβάσεις προς την γέφυρα. Και μιλάμε, ανέφερε για ένα δασικό δρόμο με πολύ έντονες κλίσεις στα τελευταία μέτρα.

Αυτό, συνέχισε διαφοροποιεί κατά πολύ την κατάσταση. Διαφοροποιεί σε πολύ σημαντικό τον προϋπολογισμό, απαιτεί περιβαλλοντικές μελέτες, μπαίνουν και θέματα άλλων μελετών δίνοντας διαστάσεις που δεν υπήρχαν αρχικά.

Παρόλα αυτά, κατέληξε, προσπαθούμε να βρούμε τρόπο και με την Δασική υπηρεσία και με τον Δήμο, ο οποίος εμπλέκεται αφού η γέφυρα κάπου θα ανήκει και σίγουρα δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, η οποία όμως επιθυμεί την λύση του προβλήματος και συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Στην U22 του Α.Σ. Καρδίτσας ο 22χρονος Νίκος Τζουβάρας Στην U22 του Α.Σ. Καρδίτσας ο 22χρονος Νίκος Τζουβάρας
    26 Αυγούστου 2026, 20:53
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (27/8) σε Ρούσσο, Άμπελο, Δασοχώρι, Μελισσοχώρι και Καλλίθηρο Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (27/8) σε Ρούσσο, Άμπελο, Δασοχώρι, Μελισσοχώρι και Καλλίθηρο
    26 Αυγούστου 2026, 15:14
  • Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα: Η «Βιοκλιματική» Απάτη της Πλατείας Δικαστηρίων – Για ποιον γίνεται τελικά το έργο; Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα: Η «Βιοκλιματική» Απάτη της Πλατείας Δικαστηρίων – Για ποιον γίνεται τελικά το έργο;
    26 Αυγούστου 2026, 14:18
  • Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή! Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή!
    26 Αυγούστου 2026, 13:50
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva