Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΕΣΠΑ η επιχορήγηση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης

  • 17 Μαρτίου 2018, 11:39
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»

η πράξη «Επιχορήγηση Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία»,  συνολικού προϋπολογισμού 207.000 €.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, η ένταξη της πράξης στο Πρόγραμμα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το έργο προβλέπεται να συνεισφέρει στους στόχους του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα αυτούς που αφορούν στην καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και ίσων ευκαιριών, ενδυνάμωση και βελτίωση της θέσης στην αγορά εργασίας των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Η χρηματοδότηση αφορά στην λειτουργία για 3 έτη Συμβουλευτικού Κέντρου από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας για την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών που χωροθετούνται στην Θεσσαλία το οποίο και περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Στόχος των Συμβουλευτικών Κέντρων είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Η αρωγή πραγματοποιείται με Δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης, προώθησης στην απασχόληση, δικτύωσης καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.), χωρίς περιορισμό ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη εποχή, προχωράμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, δίνουμε λύσεις και ενισχύουμε τα Κέντρα Γυναικών, που βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις17 Μαρτίου 2018, 20:16

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η κηδεία του Δημήτριου Βήττα Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η κηδεία του Δημήτριου Βήττα
    17 Οκτωβρίου 2026, 23:00
  • Προμήθεια 30.000 απλών και 6.000 ενισχυμένων αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία του ν. Καρδίτσας Προμήθεια 30.000 απλών και 6.000 ενισχυμένων αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία του ν. Καρδίτσας
    17 Οκτωβρίου 2026, 20:53
  • Ήττα για τον ΑΣΚ στο Ιβανώφειο – Ο Ηρακλής επικράτησε με 71-53 Ήττα για τον ΑΣΚ στο Ιβανώφειο – Ο Ηρακλής επικράτησε με 71-53
    17 Οκτωβρίου 2026, 19:23
  • Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πέτρας» Καταφυγίου Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πέτρας» Καταφυγίου
    17 Οκτωβρίου 2026, 18:08
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva