Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο DYPALL συμμετέχει ο Δήμος Καρδίτσας

  • 29 Μαρτίου 2017, 15:30
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Μέλος στο πανευρωπαϊκό δίκτυο DYPALL (Developing Youth participation at Local Level) έγινε πρόσφατα, ο Δήμος Καρδίτσας. Πρόκειται για μια νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που ήδη περιλαμβάνει 30 εταίρους από την Ευρώπη, οργανώσεις νεολαίας και Δήμους σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ως βασικό στόχο έχει να προωθήσει τη συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στους Δήμους και στις τοπικές αρχές να εντοπίσουν αποτελεσματικά τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Ταυτόχρονος στόχος, είναι η προώθηση της ενασχόλησης και δραστηριοποίησης των νέων ως φορείς αντιμετώπισης των ίδιων τους προβλημάτων, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο υπευθυνότητας, αφοσίωσης και συμμετοχής ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας που μέχρι στιγμής είναι αρκετά ανενεργό.

Αυτή η προσπάθεια, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και τη μετάδοση εμπειριών και εργαλείων, που θα συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο ο χώρος για τη συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.


Δράσεις που πραγματοποιεί το DYPALL network:
●    Ετήσια συνέδρια
●    Συναντήσεις και Επισκέψεις Μελέτης (Study Visits) με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών σε τοπικό επίπεδο
●    Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Training Courses) απευθυνόμενα σε νέους, με ποικίλα θέματα (π.χ. Συμμετοχή νέων στη λήψη αποφάσεων, Δημιουργία τοπικών συμβουλίων νεολαίας, Ένταξη και συμμετοχή νέων μεταναστών, κ.λπ.)

Ο κύριος όγκος των παραπάνω δράσεων πραγματοποιείται μέσω χρηματοδότησης από τα εξής προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης:

Erasmus + (κατηγορίες ΚΑ1 – εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις μελέτης και ΚΑ2 – ανάπτυξη δυνατοτήτων και διάδοση καλών πρακτικών)
Europe for Citizens
European Youth Foundation (π.χ. Εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα μακράς διαρκείας)

Σημειώνεται, ότι η συμμετοχή στο δίκτυο δεν θα επιβαρύνει το Δήμο Καρδίτσας με οποιαδήποτε οικονομικά έξοδα.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Σε «πολυθεματικά» Χριστούγεννα προσανατολίζονται οι φορείς της Καρδίτσας Σε «πολυθεματικά» Χριστούγεννα προσανατολίζονται οι φορείς της Καρδίτσας
    1 Οκτωβρίου 2026, 22:39
  • Ιός Δυτικού Νείλου: 41 οι θάνατοι σε όλη τη χώρα - Άλλο ένα κρούσμα στο Δήμο Παλαμά - Συνολικά 92 στη Θεσσαλία Ιός Δυτικού Νείλου: 41 οι θάνατοι σε όλη τη χώρα - Άλλο ένα κρούσμα στο Δήμο Παλαμά - Συνολικά 92 στη Θεσσαλία
    1 Οκτωβρίου 2026, 21:10
  • Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία της Βαΐας Βουλιώτου Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η κηδεία της Βαΐας Βουλιώτου
    1 Οκτωβρίου 2026, 21:05
  • Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με φόντο τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης στον Νομό (+Φωτο +Βίντεο) Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με φόντο τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης στον Νομό (+Φωτο +Βίντεο)
    1 Οκτωβρίου 2026, 19:42
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva