Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Στο κόκκινο" από νοσηλείες COVID-19 το νοσοκομείο Καρδίτσας - Άνοιξε και νέα πτέρυγα Κύριο

  • 11 Οκτωβρίου 2021, 11:16
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
"Στο κόκκινο" από νοσηλείες COVID-19 το νοσοκομείο Καρδίτσας - Άνοιξε και νέα πτέρυγα

.

Η εποχή της έλλειψης πίεσης στο νοσοκομείο Καρδίτσας, από τον COVID-19, αποτελεί παρελθόν, καθώς σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο αριθμός των νοσηλειών έφθασε τις 35, ενώ τουλάχιστον ακόμα 8 περιπτώσεις υπόπτων κρουσμάτων περίμεναν επιβεβαίωση.

 

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να προχωρήσει σε παραχώρηση επιπλέον κλινών, στο τμήμα που μέχρι τώρα φιλοξενούνταν τα ύποπτα κρούσματα, ανεβάζοντας την δυναμικότητα κατά ένα ποσοστό.

Η μέχρι πρότινος χωρητικότητα ήταν 32 κλίνες, οπότε υποχρεωτικά απαιτούνταν να βρεθούν περισσότερες. Ανάλογη κατάσταση, πληροφορούμαστε, επικρατεί και στο νοσοκομείο Τρικάλων, γεγονός που καταδεικνύει την επιβάρυνση που υπάρχει στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θυμίζουμε, με βάση τα ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ότι πριν μία εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι από  COVID-19 στην Καρδίτσα ήταν 23 και πριν από ένα δεκαπενθήμερο ήταν 19, με την αύξηση να πλησιάζει το 100%.

Αύξηση εμβολιασμών λόγω τρίτων δόσεων

Εν τω μεταξύ η πορεία των εμβολιασμών δείχνει αυξητικές τάσεις οι οποίες όμως οφείλονται κυρίως στην τρίτη δόση τη λεγόμενη και αναμνηστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα έγιναν 1.114 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 679 αφορούσαν αναμνηστικές δόσεις. Που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 61%. Συνεπώς οι πρώτες και δεύτερες δόσεις που έγιναν ήταν 435. Το θετικό είναι ότι οι 428 από αυτούς ήταν πρώτες δόσεις.

Πιο αναλυτικά το βράδυ της Κυριακής, στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου, τα στοιχεία των εμβολιασμών για το ν. Καρδίτσας μιλούσαν για ένα σύνολο 120.272 "τσιμπημάτων". Από αυτά 62.855 αφορούν σε πρώτη δόση. 60.181 είναι οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί και 1.066 οι αναμνηστικές δόσεις. Οι αντίστοιχοι αριθμοί, πριν από μία εβδομάδα ακριβώς ήταν 119.158, 62.427, 59.442 και 387.

Π.Κ.

   

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Οκτωβρίου 2021, 11:22

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου λόγω άσκησης αποχιονισμού – Ποιο τμήμα θα αποκλειστεί και ποιες οι εκτροπές Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου λόγω άσκησης αποχιονισμού – Ποιο τμήμα θα αποκλειστεί και ποιες οι εκτροπές
    4 Νοεμβρίου 2026, 18:20
  • Ελένη Πεσλή _“Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα! Ελένη Πεσλή _“Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα!
    4 Νοεμβρίου 2026, 17:27
  • Επιτροπή Αγώνα: "Συμμετοχή στα Σωματεία και συγκρότηση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας" Επιτροπή Αγώνα: "Συμμετοχή στα Σωματεία και συγκρότηση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας"
    4 Νοεμβρίου 2026, 16:17
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (5/11) στον Επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης και την ευρύτερη περιοχή Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (5/11) στον Επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης και την ευρύτερη περιοχή
    4 Νοεμβρίου 2026, 16:03
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva