Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο το 15μελές του 2ου ΕΠΑΛ για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές μαθημάτων

  • 2 Νοεμβρίου 2015, 11:17
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές και οι μαθήτριες του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να τον ενημερώσουν για μια σειρά από αλλαγές που έγιναν στη διδακτέα ύλη καθώς και στα βιβλία. Όπως τόνισαν τα μέλη του 15μελούς οι αλλαγές έγιναν αιφνιδιαστικά χωρίς να προηγηθεί κάποιος διάλογος με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρεθούν προ τετελεσμένων. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τόνισαν ακόμη στον κ. Τσιάκο ότι εξ αιτίας αυτών των αλλαγών έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των ΕΠΑΛ καθώς η σχολική κοινότητα εκτιμά ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  τους μαθητές. Στο τέλος υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν μπορεί να παρέμβει επί της ουσίας στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς εκ του νόμου είναι αναρμόδιος. Ωστόσο δεσμεύθηκε πως θα μεταφέ-ρει το αίτημα των παιδιών τόσο προς την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας αλλά και προς την περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με στόχο το υπουργείο να γίνει κοινωνός του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσιάκος ξεκαθάρισε προς τους μαθητές πως πάγια θέση του ιδίου είναι οι όποιες αλλαγές γίνονται στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της παιδείας, θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση και την αποδοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και να κατατείνουν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Βασίλειου Θάνου Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Βασίλειου Θάνου
    14 Σεπτεμβρίου 2026, 21:45
  • Νέες διαδικασίες για τα χρέη προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας – Η προθεσμία των 6 μηνών και το πρόστιμο 50% Νέες διαδικασίες για τα χρέη προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας – Η προθεσμία των 6 μηνών και το πρόστιμο 50%
    14 Σεπτεμβρίου 2026, 20:59
  • Φ. Αλεξάκος: "Δημοσιονομικός χώρος και υπερκέρδη διυλιστηρίων" Φ. Αλεξάκος: "Δημοσιονομικός χώρος και υπερκέρδη διυλιστηρίων"
    14 Σεπτεμβρίου 2026, 18:58
  • Τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ξύλινα ποδήλατα στην Καρδίτσα - Πως θα τα χρησιμοποιήσετε (+Φωτο) Τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ξύλινα ποδήλατα στην Καρδίτσα - Πως θα τα χρησιμοποιήσετε (+Φωτο)
    14 Σεπτεμβρίου 2026, 14:55
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva