Συγκροτήθηκε ομάδα επέμβασης για διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Με απόφαση του Δασαρχείου Καρδίτσας συγκροτήθηκε Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για τη διαχείριση «κρίσεων περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές αρμοδιότητάς του».
Η συγκεκριμένη ομάδα συγκροτείται καθώς υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που το προβλέπουν.
Πιο αναλυτικά η πενταμελής Ομάδα Άμεσης Επέμβασης(Ο.Α.Ε.) αποτελείται από τους:
1.Δασαρχείο Καρδίτσας
Ηλίας Σφυρίδης Δασοπόνος ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή, τον Ιωάννη Τσιώτα της ίδιας ειδικότητας.
2.Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε.Καρδίτσας.
Ελένη Μπουλουξή Κτηνίατρος ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Βικτόρια Κοσταντίν της ίδιας ειδικότητας.
3.Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
Χρήστος Παπακώστας Αστυνομικός Διευθυντής ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Πηνελόπη Αναστασίου Αστυνόμο Α΄.
4.Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων
Σπυρίδωνας Αλτάνης Ιδιωτικός Φύλακας Θήρας ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Σεραφείμ Κατσόγιαννο της ίδιας ειδικότητας.
5.Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»
Βάϊος Κουτής Δασολόγος ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Τράγο Βιολόγο
Π.Κ.







